Sute de tigani de pe strada Coastei din Cluj-Napoca sunt evacuati la aceasta ora de jandarmi si politisti- VIDEO si Galerie FOTO

 

Zeci de politisti, jandarmi si politisti comunitari au descins in aceasta dimineata in jurul orei 7,30 pe strada Coastei din Cluj-Napoca pentru a evacua cele cateva sute de rromi care locuiesc in zona. 56 de familii stau pe strada Coastei, din care 18 au domiciliu stabil pe aceasta strada.

 

"Cele 18 familii care au buletine raman aici. Restul sa va pregatiti lucrurile ca va evacuam", i-a anuntat Minodora Fritea, sefa Politiei Comunitare, din subordinea Primariei Cluj-Napoca.

 

Rromii au fost anuntati inca de ieri ca vor fi evacuati si ca trebuie sa se mute la Pata Rat, unde au fost amenajate module speciale. Ei  au spus, insa,  ca daca acest lucru se va intampla isi vor da foc. La aceasta ora  rromi i discuta cu reprezentantii autoritatilor si  incearca sa se explice politistilor ca daca ii evacueaza multi dintre ei isi vor pierde locurile de munca.

 

"Avem serviciu in oras, copiii merg la scoala. Daca suntem trimisi la Pata Rat nu vom mai putea veni la lucru, iar copiii la scoala. Fetele pot fi abuzate acolo, cine stie ce se poate intampla", a povestit unul dintre rromii care vor fi evacuati. 

 

Cu exceptia celor 18 familii care au case  pe strada Coastei, celelalte 38 care vor fi evacuate stau in locuinte improvizate.

Comentarii Facebook