Notarii din Cluj REFUZĂ să emită acte de partaj, necesare celor care vor să evite plata TIMBRULUI de MEDIU

 

Notarii din Cluj refuză să întocmească acte de partaj auto pentru a ”închide” portița folosită de mulți pentru a nu mai plăti timbrul de mediu.

 

Știri de Cluj a prezentat miercuri cum poate fi evitată plata acestei taxe prin efectuarea unui partaj. Citeșzte AICI detalii.

 

Un clujean a verificat joi, 27 iunie, dacă poate să scape de plata timbrului de mediu și a aflat că Uniunea Notarilor Publici din România (UNPR) a trimis o înștiințare în teritoriu, prin care notarii sunt informați să nu mai emită astfel de acte. 

 

M-am deplasat si am sunat la majoritatea notarilor publici pentru a-mi intocmi un act numit ”partaj” in baza prevederilor legale. În Noul Cod Civil este prevazut:

 

Partajul

ART. 669

Imprescriptibilitatea acţiunii de partaj

Încetarea coproprietăţii prin partaj poate fi cerută oricând, afară de cazul în care partajul a fost suspendat prin lege, act juridic ori hotărâre judecătorească.

ART. 670

Felurile partajului

Partajul poate fi făcut prin bună învoială sau prin hotărâre judecătorească, în condiţiile legii.

  

Am fost refuzat de toti notarii din Cluj!! Mi-am pus intrebarea ”De ce nu se respecta legea si culmea Noul Cod Civil!”... adica nu cel din 1.900 toamna, ci noul care ar trebui sa se aplice fara probleme. Evident, traim in Romania. Am inceput sa apelez la prieteni care sunt intamplator notari, ca sa aflu de ce nu imi pot obtine documentul atat timp cat e prevazut in lege, mai exact Art. 669, 670 NCC.

 

Neoficial: notarii din Cluj (probabil ca nu doar din Cluj) au primit interdictie de a aplica prevederile legale in vigoare intrucât vor fi sanctionati pe alta parte. Astfel, notarii au fost infricați, amenintați subtil. 

 

TRIST, ca in 2013, intr-o tara de drept, constitutionala si ”libera” sa se aplice presiuni in stilul partidului comunist de pe vremea lui ceasca. Nimeni nu poate fi tinut in coproprietate!!! Imi vreau drepturile !!!”, ne-a scris Sorin Pop.

 

Am sunat la 63 de notari din Cluj, Satu Mare, Maia Mare, Mures si concluzia e aceeasi, adica au primit ''recomandare'' de la UNNPR prin care se ''recomanda'' adica interzice tacit a se respecta legea”, ne-a mai scris clujeanul.

Comentarii Facebook