Mesaj catre credinciosii din Someseni: "Nu mai aduceti coroane, ci bani la inmormantare" VEZI AFISUL


Credinciosii ortodocsi din Parohia Someseni sunt sfatuiti de catre preot sa nu mai aduca coroane la inmormantari, ci bani pentru ca asa ajuta mai mult familia.

"In conformitate cu hotararea Adunarii Parohiale din data de 01.01.2011, la inmormantarile din parohia ortodoxa Someseni, cei apropiati familei nu vor mai aduce coroane! Un plic cu cateva cuvinte de condoleante si o suma de bani reprezentand contravaloarea unei coroane de flori - va fi cel mai adecvat mod de a fi alaturi de familie", scrie pe usa bisericii din Someseni.

Preotul Ioan Roman a declarat ca a fost luata aceasta masura pentru a ajuta familiile indurerate. "In cele mai multe cazuri, membrii familiei nu stiu cine a adus coroana si nici nu citesc ce scrie pe panglicile de pe acestea. Aducand coroane, cei apropiati nu ajuta cu nimic familie indoliata, care in astfel de situatii are extrem de multe cheltuieli. Banii cheltuiti pe coroane sunt bani aruncati pentru ca, ulterior, in cele mai multe cazuri coroanele si florile de pe ele sunt furate si revandute", a spus preotul paroh din Someseni.

Ioan Roman a mai adaugat ca familiile celor disparuti vor fi cele care vor aduce cateva coroane pentru a respecta traditia, dar, in rest, sunt asteptate plicuri cu bani si un mesaj. "Cu banii de la inmormantare, familiile pot face milostenie sau pot acoperi anumite cheltuieli. Fiecare decide ce face, dar este mult mai util sa fie adusi bani decat sa se faca risipa cu aceste coroane", a mai spus preotul.

 

Comentarii Facebook