Sindicalist Nokia: Nu avem salarii ca in Germania si nici nu primim compensatorii la fel VIDEO


Presedintele Sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat ca muncitorii de la Jucu nu pot primi compensatorii ca in Germania, pentru ca nici nu au salarii ca in Germania.

"In primul rand, intreb eu de ce nu avem salarii ca in Germania? De ce nu avem salarii ca in Uniune. Avem preturi ca in Germania si ca in UE, dar avem salarii ca in Romania", a declarat Valentin Ilcas. 

Acesta a precizat ca intre toate variantele discutate, cele maxim 8 salarii compensatorii reprezinta tot ceea ce se putea obtine de la Nokia in conditiile in care fabrica de la Jucu nu are vechimea celei de la Bochum, Germania.

"Intre toate variantele pe care le-am abordat este cea mai avantajoasa pe care o puteam obtine. Nu pot sa spun ca sunt multumit, dar trebuie sa fiu realist. Niciodata nu poti sa fii multumit pentru ca intotdeauna te gandesti ca se putea mai bine, tinand cont si de situatia in care ne aflam noi astazi, cand asteptarile au fost supralicitate prin ceea ce se stia despre Germania si din alte informatii. Inca din 29 septembrie parte dintre colegii nostri au spus ca la nemti le-au dat 25.000 de euro si sa ne dea si noua. Sumele care s-au cheltuit in Germania pe acest program social variaza. Cert este ca in programul compensator stabilit in Germania vechimea in fabrica a avut rol esential si a fost criteriul de baza si este criteriul de baza oricunde si in fabricile romanesti si in cele din afara. Acolo unde se stabilesc plati compensatorii este principalul criteriu, vechimea in fabrica. Nesansa noastra este faptul ca fabrica noastra a murit inainte de a deveni matura", a mai spus Valentin Ilcas.

Cei 1.830 de angajati de la Nokia vor primi 3 salarii compensatorii, plus inca un salariu pentru fiecare an lucrat, dar si alte beneficii.

Citeste mai jos totul despre salariile compensatorii...

Cate salarii compensatorii vor primi angajatii Nokia EXCLUSIV AUDIO

Comentarii Facebook