Institutul Inimii din Cluj a primit bani pentru a opera pe cord 16 copii in 2011! Chirurgul Emanuel Chira a protestat la CL Cluj


Chirurgul Emanuel Chira, consilier local PNL Cluj, a protestat joi, 10 martie, in sedinta deliberativului fata de lipsa banilor din sistemul medical.

Chirurgul a precizat ca pe luna februarie salariile angajatilor de la Institutul Inimii din Cluj Napoca nu au fost platite si nu mai sunt bani pentru operatiile pe cord pentru copii.

Chira a citit un comunicat al Colegiului Medicilor Cluj care descrie situatia actuala a sistemului sanitar clujean.

"Am primit in 2011 bani pentru 16 operatii pe cord la copiii nou nascuti, dar noi putem face operatii sute de operatii in fiecare an. Am ajuns in situatia sa completam formularul E 112 si sa ii trimitem pe parinti afara din tara. Statul plateste asa de 10 ori mai mult, decat daca operatia am face-o noi aici", a spus Emanuel Chira in plenul Consiliului Local, dupa care a parasit sala.

Primarul Sorin Apostu a declarat ca a luat la cunostinta aceasta situatie grava si va initia un memoriu care sa fie trimis Ministerului Sanatatii.

"Sunt de acord in totalitate. Aici cazurile nu trebuie luate la gramada, general. Clujul este un centru medical de excelenta care ofera servicii medicale nu numai catre clujeni, nu numai catre cei din municipiul Cluj, ofera asistenta aproape pentru toata tara. Nu poti sa dai la spitalul din Marghita aceeasi suma de bani ca si la Cluj. Eu cred ca ministrul Sanatatii trebuie sa isi repozitioneze un pic gandirea in acest sens de aceea am decis sa facem o scrisoare prin care sa tragem un semnal de alarma", a precizat Sorin Apostu.

 

In 2010, Instititutul Inimii din Cluj Napoca a primit bani pentru a opera 50 de copii, in timp ce in 2009 unitatea sanitara clujeana a primit bani pentru 250 de operatii.

 

Citeste si...

Decizie fara inima! Institutul Inimii din Cluj a primit bani pentru a opera 50 de copii, pe tot anul 2010

Comentarii Facebook