Florești - Patru persoane au fost puse sub control judiciar, după perchezițiile de la fermele de pui

 

Audierile după raziile de miercuri, 19 octombrie, de la fermele de pui din Florești au durat până la ora 23.00. Patru persoane au fost puse sub control judiciar, fără a fi reținute. 

 

Este vorba despre Vasile Onaca, patronul Oncos, Viorica Cobârzan, proprierata fermelor și a abatorului de pui din Florești, contestate din cauza mirosului emanat și apropierii de blocuri, dar și soții Balaș, proprietarii fermei Puiul Regal din Gilău.

 

Procurorii DIICOT Cluj au decis plasarea acestora sub control judiciar timp de 60 de zile, în care au interdicție de a părăsi țara și de a lua legătura unii cu ceilalți.

 

Prejudiciul reclamat de DIICOT este de 6 milioane de lei, fiind vorba despre neînregistrarea în contabilitate a operaţiunilor efectuate şi a veniturilor realizate din 2012 și până acum. 

 

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit în circuitul infracţional creat mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitară de produse agro-alimentare (carne de pui), din judeţul Cluj. 

 

Perchezițiile s-ar fi făcut la domiciliul familiei Cobârzan, care controlează ferma de pui din Florești, la fermele Oncos, și la locuința și birourile deținute de familia Balaș.

Comentarii Facebook