Dezbatere EȘUATĂ privind ferma de pui din Florești! Oamenii s-au simțit BATJOCORIȚI - VIDEO

 

Dezbaterea publică organizată de Agenția de Protecție a Mediului (APM) Cluj, în legătură cu o posibilă viitoare autorizare a fermei de pui din Florești, a fost un eșec organizatoric.

 

De la început s-a stabilit, de către directorul APM Cluj, Grigore Crăciun, că vor vorbi reprezentanții societății Bravinvest, care deține ferma de pui din Florești, iar numai apoi oamenii. A apucat să vorbească numai o persoană, fiind huiduită în mod repetat de cei circa 200 de oameni din sală nemulțumiți. Ei au acuzat că totul este o mascaradă și că au fost mințiți.

 

Cu un zâmbet ironic pe buze, reprezentantul societății care deține ferma, un fost director al APM Cluj, a explicat că ferma nu reprezintă un pericol și că dejecțiile nu au afectat nici aerul și nici solul. Ba mai mult, poluarea făcută a fost comparată cu cea a unui motor Euro 4, replică fiind huiduită. 

 

În cele din urmă, oamenii din sală i-au confiscat microfonul celui care vorbea, iar ordinea de zi a fost rescrisă.

 

A apucat să vorbească și directorul APM Cluj, Grigore Cărciun, care a citat un studiu al Institutului de Sănătate Publică Cluj, privind poluarea aerului. ”Studiul a spus că aerul este foarte bun. Se poate construi la 11,22 de metri de gardul fermei și nu se simte mirosul”, a spus Crăciun. Vorbele lui au fost huiduite de mulțime. 

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a luat și el cuvântul și a acuzat prezența în sală a reprezentanților fermei, motivând că firma este în insolvență și că acolo ar fi trebuit să fie administratorul judiciar al firmei, care decide acum soarta societății.

 

Despre studiul privind calitatea aerului, Șulea a spus că ”s-a luat aer cu punga”, dar că în Europa sunt firme specializate care emit buletine de analize pe o perioadă lungă de timp și care au legitimitate. Primarul a spus că ce s-a făcut e o bătaie de joc.

 

În jurul orei 20.30, oamenii au părăsit sala, iar cei de la APM Cluj au rămas fără audiență. Pentru că spiritele au fost tensionate, jandarmii au fost chemați în sală, de la începutul dezbaterii. 

 

Vezi AICI tot discursul primarului.

Comentarii Facebook