Femeile de afaceri din Cluj vor sa restaureze Gradina Botanica! Primul pas incepe cu Gradina Japoneza


Asociatia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a hotarat sa "adopte" Gradina Botanica si ajuta la strangerea de fonduri pentru restaurarea obiectivului turistic.

Din fondurile stranse va fi reconstruita Gradina Japoneza, refacuta semnalizarea din incinta Gradinii, infiintat un punct de relaxare destinat nevazatorilor care va include si placute de identificare a plantelor scrise in alfabet Braille si vor fi restaurate vechile statui existente in Gradina Botanica.

"Intentia noastra declarata nu este doar sa ajutam, prin diferite proiecte, la cresterea numarului de vizitatori ai Gradinii Botanice, ci si sa implementam un program de voluntariat, conceput ca o oportunitate pentru comunitate de a constientiza importanta conservarii si protejarii unui mediu al biodiversitatii. Dorim sa readucem Gradina Botanica in atentia clujenilor ca un obiectiv turistic valoros, pe care sa-l protejam si cu care sa ne mandrim", a declarat Mihaela Rus, presedinta AFA Cluj.

In prima faza, femeile de afaceri vor lansa un concurs de fotografie, care va avea drept tema Gradina Botanica si care se va adresa publicului larg, indiferent de varsta.

In 16 iunie va avea loc un eveniment in cadrul caruia vor fi premiati castigatorii concursului de fotografie si se va lansa "Fondul Verde" AFA Cluj, dedicat sustinerii actiunilor ecologice la nivel local. In acest fond vor intra donatii, sume obtinute din vanzari de plante sau din licitatii de plante rare. Banii astfel stransi vor fi folositi, intr-o prima etapa, pentru reconstructia Gradinii Japoneze.

Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj a fost infiintata in 2004 si numara in prezent 69 de membri. Organizatia intreprinde numeroase activitati in folosul comunitatii, ultima dintre acestea fiind donarea catre Spitalul de Primire Urgente a Spitalului de Copii din Cluj a unor echipamente medicale in valoare de jumatate de miliard de lei.

Comentarii Facebook