Elev de 7 ani UMILIT CRUNT la o școală din Cluj. Profesoara îi pune și pe copii să îl UMILEASCĂ - AUDIO EXCLUSIV

 

Noi înregistrări de la Liceul de Muzică din Cluj. Învățătoarea Monica Chiorean către copii: Vă mut gura la spate! - AUDIO

 

O învățătoare de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj este acuzată de părinți, care au obținut și o serie de înregistrări audio, că practică umilirea elevilor. 

 

ÎNREGISTRAREA AUDIO la subsolul materialului.

 

Știri de Cluj a obținut o astfel de înregistrare audio, în care învățătoarea Monica Chiorean își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute. 

 

Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

 

Profesoara care a UMILIT și JIGNIT un elev la Liceul de Muzică din Cluj e apărată: Avea probleme personale acasă 

 

Scena a continuat cu momentul de umilire maximă a elevului. ”Dați-i trezirea, vă rog, de trei ori! Poftiți”, a strigat profesoara spre clasă. ”Trezește-te!”, au strigat în cor cei 20 de copii din clasă, în cor, semn că astfel de scene s-au mai produs. ”Încă o dată”, le-a cerut profesoara, nemulțumită, iar copiii l-au mai ”trezit” de două ori. 

 

După această umilință profesara și-a reluat ”atacul” virulent la adresa băiatului de 7 ani: ”Tu dormi noaptea? Că văd că sforăi aici, fără sunet. Unde am scris noi 01, 02 și 04? Tu notezi numere de telefon? Că mi-oi vărsa plămânii aici pe masă, de mi-a țâșni sângele din gât! Să mor eu dacă înțeleg ce vrei să spui. După ce vii la școală dacă nu știi unde esti? După ce vii? Ca să ai de unde merge acasă? Păi stai acasă și nu mai veni”.

 

Culmea este că la finalul înregistrării băiatul a fost pus să facă la tablă unele calcule cu trecere peste ordin. Aproape plângând, el a dat răspunsurile corecte. De menționat că înregistrarea pare a fi prelucrată, fiind tăiat numele elevului, între momentul în care este certat ultima dată și partea în care copilul rezolvă la tablă problemele.  

 

Părinții au obținut o înregistrare cu ieșirile nervoase ale profesoarei din luna ianuarie 2015 și a ieșit un scandal monstru. Doi copii au fost retrași de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”, între aceștia fiind și băiatul umilit. 

 

Părinții au cerut ca directorul școlii să ia măsuri împotriva profesoarei, dar fără niciun rezultat, așa că s-au adresat acum două săptămâni conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj. Aceștia au scris în memoriul lor că ”elevii au teamă de a mai merge la școală”, suferă de ”insomnie” și se simt ”terorizați”. Unul dintre părinți ne-a spus că băiatul lui a venit acasă și a acuzat dureri de inimă, după una dintre scenele de la școală.

 

Părinții au mai solicitat și montarea de camere video sau microfoane în sala de curs pentru a monitoriza activitatea și comportamentul profesoarei, cerere pe care conducerea școlii a respins-o inițial. ”Solicităm montarea de camere video sau instalații audio”, au cerut părinții, care vor să își protejeze copiii.

 

În memoriul părinților adresat ISJ Cluj se spune și că sunt atașate probele audio care atestă că există o problemă la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”.

 

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că există o plângere, dar că nu a auzit înregistrările obținute de părinți. ”Inspectoarea care se ocupă de învățătoare va merge azi acolo să vadă despre ce este vorba. Am auzit acum ce spune profesoara și dacă se dovedește adevărat, atunci este foarte grav”, a spus Valentin Cuibus.

 

Inspectorul general școlar a spus că este posibil ca profesoara să fie apreciată, dar să aibă o tehnică de predare nepotrivită. 

 

Părinții copilului umilit l-au retras de la școală, din cauza stresului, iar o altă fetiță a fost și ea transferată rapid. Părinții celorlalți 19 elevi s-a întâlnit de câteva ori pentru a discuta situația, dar mai mulți dintre ei se opun sancționării învățătoarei și chiar au lansat o petiție de susținere. 

 

Majoritatea părinților cer schimbarea ”învățătoarei teroriste”.



Comentarii Facebook