Dramă la Salina Turda. Un bărbat s-ar fi aruncat într-un puț de aerisire al Salinei

 

Un bărbat dispărut de acasă din 1 iulie se bănuiește că s-ar fi aruncat într-un puț de aerisire adânc de peste 100 de metri, de la Salina Turda.

 

Conform unor surse judiciare, în seara zilei de 3 iulie un autoturism a fost observat de agenții de pază în apropierea puțului de aerisire. ”Mașina avea motorul pornit, ceea ce a atras atenția agenților de pază. În mașină nu era nimeni, iar după ce a fost găsit proprietarul mașinii s-a aflat că autoturismul a fost luat în 1 iulie de fiul celui care deține mașina”, au precizat sursele noastre. 

 

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani din Turda, care a fugit de acasă în 1 iulie. Acum se presupune că acesta s-a aruncat în puțul de aerisire al Salinei Turda. ”Un salvamontist a coborât în puț, dar numai până la 30 de metri. Mai adânc nu s-a mers pentru că sunt gaze și este periculos. Se va face o nouă coborâre pentru a se ajunge până la 100 de metri”, au mai spus sursele citate.

 

Numai după ce vor fi făcute toate cercetările în zonă se va putea spune dacă este vorba despre o sinucidere.

 

Bărbatul dispărut de acasă are antecedente, fiind în atenția medicilor de specialitate.

 

Prietenii celui dispărut au lansat un apel pe Facebook.

 

A disparut colegul nostru Inginer Iliuţă-Răzvan Vălean in varsta de 36 de ani , daca aveti informatii va rugam sa ne contactati sau sa sunati la nr unic de telefon 112!!”, scriu aceștia.

 

El nu e persoana care să dispară așa ..doar ca să întâmplat ceva rău..doamne fereste..sper sa il găsim și să fie bine”, a scris un apropiat. 

 

Despre ipoteza unei sinucideri, altcineva a scris: ”La cat de credincios este Ilie ... E greu de crezut ipoteza asta”.

 

Oricine are date poate suna la 112, pentru a preciza locația bărbatului dispărut.

 

----------------

UPDATE

 

 

In data de 3 iulie 2016, angajatiii serviciului de paza al Salinei Turda au identificat un autovehicul abandonat in apropierea obiectivului turistic. A fost sesizat serviciul de urgenta 112, iar reprezentantii IPJ s-au deplasat la fata locului.

 

Dupa identificarea autovehiculului, s-a constatat ca acesta este detinut de un barbat in varsta de 70 de ani al carui fiu in varsta de 36 de ani a plecat voluntar de acasa pe data de 1 iulie.

 

In aces moment (5 iulie), reprezentantii IPJ fac cercetari in intreaga zona exterioara a Salinei Turda pe o suprafata extinsa, examinand inclusiv ipoteza unui suicid. 

Mentionam, in mod expres, ca nu exista posibilitatea ca persoana disparuta sa fi avut acces in zona circuitului vizitabil al Salinei Turda sau in minele deschise publicului”, precizează reprezentanții Salinei Turda.

Comentarii Facebook