Don, fostul director al Agenției de Șomaj Cluj, pus în libertate

 

Fostul șef al AJOFM Cluj, Daniel Don, a fost pus în libertate dupa 9 luni in care a fost tinut in arest la domiciliu. 

 

Mandatul de arest la domiciliul a expirat în data de 25 august 2016, iar Curtea de Apel Cluj a pus în discuție prelungirea acestei stări la data de 29 august, adică după patru zile. La termenul de azi, judecătorul a constatat din oficiu că măsura arestului nu a mai fost prelungită și că Don este liber, scrie Evz.ro.

 

Dosarul lui Daniel Don a plecat de la Cluj la București, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat o cerere făcută de fostul director al Agenției de Șomaj Cluj. Cererea a fost declarată inadmisibilă, dar dosarul a stat la București timp de trei săptămâni, revenind la Cluj abia în 26 august, dar mandatul de arestare expirase din 25 august.

 

Scuza nu a fost acceptată de procurorii DNA, care spun că judecătorul putea să judece prelungirea sau neprelungirea mandatului de arestare, și fără dosar. 

 

Don este acuzat că a luat 884.045 de lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanțate din fonduri europene, prin programele POSDRU și FEAG. ”Din actele cauzei rezultă faptul că, în activitatea de implementare a proiectelor în care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de către Don Daniel persoane provenind din rândul angajaților AJOFM, subordonați ai acestuia ori din rândul foștilor angajați suspendați din funcție, aceștia fiind desemnați în calitate de experți ai proiectelor”, susțin anchetatorii.

 

Procesul lui Daniel Don va continua, dar va fi judecat în stare de libertate. 

Comentarii Facebook