MACHETA 160x600 pix (1).png

Social

Dacian Cioloș, fost student al USAMV Cluj, a primit titlul de PHC

  
   

Fostul comisar european pentru Agricultură în perioada 2007-2014, Dacian Cioloș, a primit titlul de Profesor Honoris Causa (PHC) al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

 

Universitatea celebrează 145 de ani de existență și a organizat o ceremonie festivă.

 

Cei 145 de ani de existență și tradiție a USAMV Cluj-Napoca înseamnă parcurgerea unui drum al excelenței în educație și cercetare agronomică, de cooperare și deschidere constantă spre mediul academic extern, de formare a numeroase generații de absolvenți, specialiști în știința și practica agricolă”, a declarat rectorul Doru Pamfil.

 

Dacian Cioloș, care în prezent este consilier al Președintelui Comisiei Europene,a apreciat titlul primit. 

 

Este o onoare care, personal, continui să cred că este un pic mai mare decât a fost cazul, pe care universitatea la care mi-am desăvârșit studiile mi-a acordat-o astăzi. (...) Sunt cu atât mai mândru și mai bucuros cu cât dacă îmi amintesc de cum arăta universitatea în anii 90-94, când am terminat eu facultatea, s-a schimbat foarte mult. Am călătorit mult în Europa și în lume și și din acest punct de vedere mă simt în largul meu aici, pentru că nu numai că există acum o bază materială care e mult mai consistentă, s-a schimbat mult și consistența învățământului care se practică aici. Mai sunt încă multe lucruri de făcut, dar există toate ingredientele necesare pentru a crește calitatea învățământului și a face în așa fel încât cei care termină cursurile aici să se îndrepte spre sectorul agricol, agroalimentar și rural”, a declarat Dacian Cioloș, joi, după primirea titlului.

 

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a participat la eveniment și a apreciat nivelul la care a ajuns USAMV Cluj. Ministrul a spus că universitatea clujeană are cea mai bogată activitate științifică dintre cele patru universități similare din țară și este a doua ca număr de studenți, cu 6662 tineri înscriși.

 

Tot joi a avut loc dezvelirea plăcii aniversare a 145 de ani USAMV Cluj-Napoca, a fost vizitat Spitalul Veterinar de Urgență și au fost inaugurate noi spații de învățământ și noua Bibliotecă Centrală a universității.

 

La eveniment au participat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Cristian Hera, vicepreședintele Academiei Române, Gheorghe Sin, președintele ASAS 'Gheorghe Ionescu Șișești', Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, ÎPS Andrei, Mitropolitul ortodox al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Răzvan Teodorescu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Paul Pîrșan, vicepreședintele Consorțiului Universităților de Științele Vieții, Ioan Aurel Pop, reprezentant al Uniunii Universităților Clujene, și mulți alți membri ai comunității academice și universitare din Cluj.

coral1_1_1.jpg
15-10-2015, 23:44
43 vizualizări
1 comentarii
Anghel Ion16-10-2015, 9:04
Buna ziua! PHC = hidrocarburi petroliere!!

Cele mai citite ştiri din Social

1347 vizualizări
26-5-2017, 13:40
Cluj-Napoca: Un bivol a fost filmat în Grigorescu. A blocat traficul - VIDEO» Vezi tot
1148 vizualizări
27-5-2017, 10:28
Accident lângă Vivo Cluj! Poliția acuzată că mai mult încurcă traficul - VIDEO» Vezi tot
645 vizualizări
26-5-2017, 8:23
Accident pe Dorobanților. O șoferiță a lovit în plin pietonii. Un voluntar al Crucii Roșii a dat PRIMUL AJUTOR» Vezi tot
586 vizualizări
26-5-2017, 10:17
Revin căldurile la Cluj! Cum va fi vremea în weekend» Vezi tot
286 vizualizări
26-5-2017, 15:52
COD GALBEN de ploi și grindină în județul Cluj. Ce zone sunt afectate» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca