Cum vrea să obțină un nou mandat directorul TVR Cluj!

 

După 11 ani în fruntea TVR Cluj, Romeo Couți, mai vrea un mandat, beneficiind și de această dată de ajutorul liberalilor. Competitorul lui Couți este Alin Gelmărean, fostul redactor șef al Departamentului Programe din TVR Cluj, departament desființat între timp.

 

Regulamentul de concurs a fost unul suspect încă de la început. Conform unei directive a Consiliului de Administrație al TVR, la concurs pot participa numai angajații din televiziunea publică, fiind închis pentru alte persoane din exterior. ”Prin această metodă s-a dorit protejarea actualilor directori de orice ”necazuri” din exterior. Nu poate nimeni să vină să le strice ploile”, au precizat unele surse pentru Știri de Cluj.

 

Candidații au trebuit să realizeze un proiect managerial, pe baza căruia se va intra la interviu (candidații trebuie să obțină minim 80 de puncte pe acest proiect managerial pentru a putea intra la interviu).

 

Jurizarea acestor proiecte manageriale ar fi trebuit să fi fost făcută luni, 5 august, dar nici până acum nu s-a dat vreun răspuns. Unele surse din TVR Cluj precizează că Romeo Couți le-ar fi cerut prietenilor săi, Andrei Marga și apropiaților lui Crin Antonescu, să intervină pentru a descalifica lucrarea lui Alin Gelmărean. ”Răspunsul trebuia să vină pe mail. Teoretic Romeo Couți a vrut să scape de concurența lui Gelmărean, dar nu a putut. Proiectul acestuia este unul bun și în cazul unor contestații în justiție Couți ar pierde”, au mai precizat sursele citate.

 

Interviurile la București pentru ocuparea funcției de director ar trebui să aibă loc miercuri și joi, astfel că răspunsul comisiei de jurizare ar trebui să vină rapid. 

 

Postul de director la TVR Cluj este unul extrem de atractiv. Chiar dacă televiziunea are audiențe foarte mici, mai are unele influențe în special la sate, lucru extrem de atractiv pentru clasa politică.

 

În plus, salariile de la TVR Cluj nu au fost lovite de criză. Romeo Couti, a încasat în 2011, un salariu de 84.314 lei, adica 7026 de lei pe luna, dar si 3237 de lei de la UBB Cluj, unde este profesor asociat.

 

Sefii Radio Cluj, Florin Zaharescu, si TVR Cluj, Romeo Couti, platiti mai bine decat Traian Basescu

Comentarii Facebook