Un clujean a ajuns la spital din cauza lipsei pistelor de bicicletă. Vezi ce a răspuns Primăria


Un clujean se plânge că a petrecut o zi întreagă la spital, ca urmare a unui accident cu bicicleta, petrecut pe Calea Turzii. Bărbatul dă vina pe lipsa unei piste special amenajate pentru bicicliști pe Calea Turzii.

Am avut vineri un accident cu bicicleta pe Calea Turzii. Mi-e frica sa circul pe sosea asa ca am mers pe trotuar, dar a iesit o masina care a blocat trotuarul. Aveam casca, circulam cu viteza mica si totusi am 5 copci in barba, si un os fracturat in ureche - am petrecut toata ziua de vineri la UPU - ORL, neurochirurgie, maxilofaciale.

Va rog sa amenajati piste pentru biciclisti. E un oras atat de aglomerat...de aceea vara as prefera sa ma deplasez cu bicicleta, nu cu masina - dar vad ca e mult prea periculos. Inca o data va rog, luati in calcul amenajarea de piste pentru biciclisti”, scrie clujeanul nemulțumit pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca i-au răspuns clujeanului la sesizare, precizând că un program de dezvoltare dedicat bicicliștilor este deja în curs de derulare și că sunt vizate anumite modificări ale infrastructurii pentru o mai bună circulație a tuturor mijloacelor de transport.

Ne pare foarte rau pentru cele intamplate, aveti intru totul dreptate. Dezvoltarea unui sistem optim de circulatie pentru biciclisti la nivelul intregului oras este esential si lucram pentru atingerea acest obiectiv. In acest moment avem in derulare proiectul european "BikeSharing", mai multe detalii despre proiect gasiti aici http://www.primariaclujnapoca.ro/comunicate.html?gId=1264 Totodata, imbunatatirea infrastructurii, a conditiilor de trafic general si a transportului in comun vor contribui semnificativ la crearea unor conditii mai bune de trafic pentru biciclisti. Astfel ca, actionam pe mai multe directii pentru a gasi si implementa solutii pe termen lung referitoare la problemele semnalate de dvs”, transmit reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook