Cuibus, șeful ISJ, omul care a adus la Cluj Olimpiada Internațională de Matematică: Performanța de la Cluj e vizibilă

 

Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Scolar Județean, omul care a adus la Cluj Olimpiada Internațională de Matematică, i-a felicitat pe participanți și a mulțumit forului care a observat și răsplătit performanțele învățământului clujean și românesc. 

 

Sunt onorat că județul Cluj este în acest an, al centenarului Marii Uniri, gazda Olimpiadei Internaționale de Matematică. Organizarea acestui eveniment în orașul nostru este dovada că învățămîntul din România este recunoscut ca promotor al performanței. Încredințarea acestei competiții, care reunește 114 țări și provincii, 615 concurenți, 400 de voluntari, 40 de instituții ale statului și 60 de repezentanți ai mediului de afaceri, este o rcunoaștere a peformanței școlii clujene, a climatului care la Cluj-Napoca permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale eduației.

 

Un popor este vizibil în lume prin învățătură, prin educație, prin sport. România este vizibilă în lumea matematicii încă din 1959, dând lumii prima olimpiadă și matematicieni de valoare pe care îi regăsim în marile universități din lume. România este cea care a organizat cele mai multe olimpiade, iar întoarcerea acasă în anul în care România celebrează 100 de ani, este un motiv de mândrie și de bucurie. În aceste zile, orașul Cluj-Napoca a devenit capitala mondială a matematicii. Apreciem hotărârea de a acorda României în anul sărbătoririi centenarului organizarea acestei prestigioase competiții.  Ne-a onorat și ne-a responsabilizat hotărîrea Guvernului României de a aloca Clujului desfășurarea acestui eveniment. 

 

Dragi elevi, prezența voastră aici reprezintă o mare realizare. Sunteți învingătorii lumii, ai competițiilor matematice din țările voatre care v-au oferit și această destinație, IMO 2018 (Olimpiada Internațională de Matematică), drept recunoaștere a potențialului și a valorii voastre. 

 

Ne dorim să apreciați și să vă bucurați de ospitalitatea și de dăruirea oamenilor pe care îi veți întâlni la Cluj, cu care vă veți împrieteni în acest spațiu al performanței matematice și al devenirii voastre. Ne dorim ca eforturile noastre să facă din a 59 -a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică a șasea organizată în România, un eveneiment educațional de referință”, a spus Valentin Cuibus.

Comentarii Facebook