Clujean amendat pe autobuz cu 150 de lei: A CĂLĂTORIT CU BILET PARFUMAT !!! - FOTO

 

Un clujean a fost amendat cu 150 de lei, de controlori, între stațiile Regionala CFR - Sora, pentru că a călătorit cu un ”bilet parfumat”.

 

Clientul meu a fost depistat în 23 mai, într-un mijloc de transport al Companiei de Transport Public Cluj, dat jos pe motiv că biletul nu era în regulă. Pe procesul verbal, controlorul a scris că a călătorit cu un bilet parfumat și că aplică prevederile HCL 747/2004, art 2”, ne-a relatat reprezentantul legal al clujeanului.

 

Controlorul a trecut pe procesul verbal că nu există martori. Clujeanul amendat a dat în judecată CTP Cluj și cere anularea procesului verbal. 

 

Bilet parfumat - nu există așa ceva în HCL. Acolo scrie că publicul călător are obligația de a composta când urcă în autobuz și că este interzisă călătoria fără legitimație, dar nu se spune că pentru că ai bilet parfumat ești amendat cu 150 de lei. Dacă a scris că este amendat pentru bilet parfumat, atunci trebuie să fie o astfel de prevedere și în lege. Când ai condus fără centură, scrie ”Amendat pentru că a condus fără centură”, iar acest lucru apare în Codul rutier”, ne-a mai spus reprezentantul legal. 

 

 

Controlorul pretinde că biletul a fost ”șters” cu o substanță pentru a putea fi refolosit, dar în HCL -ul 747 / 2004 nu este niciun articol care să îi susțină faptele. În plus, lipsa unui martor ridică unele semne de întrebare.

 

 

Foto: Biletul incriminat de controlorul CTP Cluj

Comentarii Facebook