Centura Apahida-Valcele va fi gata abia anul viitor, desi finalizarea era programata pentru 2010

Premierul Emil Boc a anuntat ca centura Valcele-Apahida va fi data in folosinta integral abia in 2011, desi termenul initial era sfarsitul anului 2010.

 

Premierul a anuntat in cadrul dezbaterilor la proiectul de buget al statului pe 2011 ca cinci centuri de ocolire ale unor orase vor fi finalizate anul viitor. "In privinta variantelor ocolitoare ce vor fi puse in functiune in 2011 amintesc centura municipiului Oradea, varianta de ocolire a municipiului Iasi, varianta de ocolire de la Suceava sau varianta de ocolire de la Cluj est si, nu in ultimul rand, varianta de ocolire a municipiului Caransebes, lucrari care se finalizeaza", a declarat Emil Boc.

 

Lucrarile la centura Valcele-Apahida au intarziat dupa ce la kilometrul 19 s-au produs alunecari de teren pe o distanta de circa 200 de metri.

 

In luna octombrie, directorul Directiei de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, declara ca centura Valcele-Apahida va fi deschisa partial in 25 noiembrie si ca pana atunci trebuie sa fie remediate si alunecarile de teren. "Centura are trei tronsoane, cu o lungime totala de 23,7 kilometri. Pe tronsonul III, de la Dezmir la Apahida, un kilometru a costat 2,3 milioane de euro, iar pe tronsonul II, costul unui kilometru a fost de 3,2 milioane de euro. Ambele sunt folosite inca de la finalul anului trecut si acum speram sa terminam si tronsonul I pana la sfarsitul lui 2010", declara si in luna august Ion Pantelimon.

 

Tronsonul I al centurii are 6,8 kilometri. Construirea centurii costa in total 150 de milioane de euro, de trei ori mai mult decat suma initiala.

Comentarii Facebook