”Cârtița” de la DNA Cluj, Valentin Tătar, fotografia dosarele GREILOR! CIȚIȚI CU ATENȚIE DEZVĂLUIRILE

 

”Cârtița” de la DNA Cluj, Valentin Tătar, fotografia dosarele GREILOR investigați de Elena Botezan. El va fi prezentat joi, 4 septembrie, la Tribunalul Cluj, ude un judecator a fost chemat pentru a-i aproba acordul de vinovăție.

 

Valentin Tătar și-a recunoscut vina. La Tribunalul Cluj are loc un termen de judecată în care un judecător este chemat să aprobe acordul de vinovăție pe care cârtița de la DNA Cluj, Valentin Tătar, l-a semnat cu instituția la care a lucrat. 

 

Acesta este acuzat că a divulgat informații clasificate din dosarele pe care le instrumenta la DNA, fiind prins în fralgrant în cursul lunii iunie, în timp ce fotografia un document dintr-un dosar penal, care se referea la SC Michelangelo SRL, societate care în cursul primăverii a fost implicată în scandalul național cu produse de carne alterate. Patronii firmei au fost arestați, fiind protejați în infracțiuile lor de OPC Cluj și DSV Cluj. Citiți AICI detalii.

 

La percheziția informatică făcută de DNA București, anchetatorii au avut surpriza să găsească în telefonul lui Tătar și alte docuemnte, din alte dosare. Unul dintre acestea făcând referire la societatea BS Recycling SRL, din Cluj-Napoca, cu sediul pe Bulevardul Muncii. Din sursele noastre, Ioachim Daniel Rusu, fostul adjunct pe țară la „Doi și-un sfert”, actuala Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI), i-ar fi cerut lui Tătar să facă fotografii cu dosarul privind firma BS Recycling SRL, societate care are legătură cu perchezițiile de acum 2 - 3 ani, de la firma BS Group, implicată în mafia escavatoarelor. Firma BS Recycling SRL este reprezentată de Cipriana Bot, susțin sursele noastre, care este sora patronului de la BS Group. 

 

Rămâne de văzut ce implicare are fostul adjunct pe țară al ”Doi și-un sfert”. 

 

Daniel Ioachim Rusu este originar din Clui, familia sa fiind foarte apropiata de cea a domnului loan Rus. Acesta in anul 2000 a venit in Bucuresti ca sef de cabinet al ministrului de interne loan Rus, functie pe care a detinut-o pana in 2004. La finalul mandatului in 2004 a plecat ca atasat de fficeri interne in zona BENELUX (in aceeasi perioada cu Gelu Oltean), scrie jurnalistul Ovidiu Ohanesian pe blogul său.

 

In 2007 a revenit de la post, in mandatul lui Petru Albu, in functia de director al Diviziunii de Combatrere a Criminalitatii Organizate. In 2009 odata cu venirea ministrului Dan Nica, Daniel loachim Rusu si-a dat demisia din minister. In prezent este asociat in firmele SC RMB Inter Med Solutions SRL, cu obiect principal de activitate comercializare de tehnica medicala si SC SMART ENERGY GROaP Acesta dupa demisie s-a apropiat foarte mult de Vasile Blaga, prin seful acestuia decabinet, respectiv Andi Boer, pe care l-a stimulat financiar implicandu-l in uneledin afacerlei sale

 

Daniel loachim Rusu are relatii apropiate si cu politiceni din zona PNL, respectiv: fostul ministru de interne Cristian David si cu europarlamentarul Cristian Bușoi.  Daniel Rusu face parte din cercul restrans de oameni din jurul lui Vasile Blaga, dar si al lui Ioan Rus, mai notează jurnalistul.

 

”Cârtița” de la DNA Cluj, Valentin Tătar, a fost prins cu ”nasul” și în dosarul de corupție de la Consiliul Județean Cluj. El îi ”servea” informații rudei sale, senatorul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, urmărit penal pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului. 

 

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj. De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (vezi comunicat nr. 1094/VIII/3 din 23 iulie 2014).

 

Lui Cordoș Alexandru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, precizează procurorii DNA Cluj. 

Comentarii Facebook