Cadrele militare in rezerva protesteaza in fata Prefecturii Cluj! Isi cer pensiile inapoi - VIDEO si FOTO


Peste 100 de militari in rezerva membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si Retragere (SCMDRR) Cluj protesteaza in fata Prefecturii Cluj fata de taiarea pensiilor si retragerea gradelor militare.

Militarii in rezerva au venit la miting cu pancarte pe care au scris: "Jos Guvernul Boc, jos cu impostorii ce conduc Romania", "Traian Basescu - comandantul suprem care nu respecta cuvantul dat rezervistilor armatei" si "Oprea Gabriel, ai incalcat codul militar, da-ti demisia de onoare".

Presedintele SCMDRR Cluj, Gelu Miron, dat citirii o scrisoare prin care "fostul comandant suprem Traian Basescu" este somat sa isi ia in serios functia de mediator intre puterile statului.

"Va solicitam interventia in favoarea puterii judecatoresti si Legislativului, impotriva Executivului, considerand ca orice secunda castigata de actuala putere inseamna alunecarea Romaniei spre un dezastru ireversibil. Ii vom da in judecata pe membrii Guvernului pentru genocid si subminarea economiei nationale, considerand ca se va face dreptate daca vor petrece in inchisoare macar timpul echivalent celui petrecut in nemeritatele functii. Va somam sa renuntati la anticonstitutionala postura de presedinte jucator si sa va luati in serios functia de mediator intre puterile statului. Presedintele Traian Basescu trebuie sa accepte o alta majoritate care sa constituie Executivul si care, in Parlament, sa poata decide abrogarea legilor criminale care ii condamna ireversibil pe pensionarii militari si civili, pe politisti, functionari publici, profesori", se arata in documentul citit in fata Prefecturii Cluj.

Principala nemultumire a militarilor in rezerva este recalcularea pensiilor militare.

Sindicatul militarilor in rezerva Cluj a depus la CEDO in 1 februarie o plangere fata de masura Guvernului de taiere a pensiilor, in ciuda faptului ca exista o hotarare judecatoreasca emisa de Curtea de Apel Cluj care interzice acest lucru.

Militarii in rezerva vor protesta pana la ora 13.00 in fata Prefecturii Cluj.

 

Citeste si...

Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare, anulata de Curtea de Apel Cluj

Militarii in rezerva din Cluj isi cer inapoi pensiile de mii de euro! Vedeti ce spune un astfel de pensionar - VIDEO

Comentarii Facebook