Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare, anulata de Curtea de Apel Cluj


Ordonanta care prevede recalcularea pensiilor militare a fost anulata de catre judecatorii de la Curtea de Apel Cluj.

Procesul a fost intentat de 8 militari in rezerva, care au cerut suspendarea ordonantei 735/2010. Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au dispus prin decizia de acum anularea a trei dintre articolele actului normativ, care acum a ramas fara obiect.

"Admite actiunea precizata formulata de reclamanti si in concescinta dispune anularea dispoziţiilor art. 2, art. 6 şi art. 10. Dispune publicarea in Monitorul oficial, potrivit art. 23 din Legea 554/2004", precizeaza judecatorii clujeni in sentinta, care poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Evz.ro.

Avocatul celor 8 militari, Viorel Iepure, a declarat ca a fost anulat punct care le cer militarilor sa prezinte documente pentru a fi stabilit punctajul, cel prin care este determinat punctajul mediu anual si punctul care face referire la acordarea pensiilor recalculate.

"Articolul doi se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor medii anuale. Practic, ordonanta ii obliga pe militarii in rezerva sa umble pe la toate unitatile din Romania pe unde au activa pentru a obtine acte, iar mai apoi sa le depuna la casele de pensii. Din articolul 6 au fost anulate aliniatele 1, 2 şi 4 care se refera la determinarea puntajului mediu anual. Acest articol prevedea la aliniatul doi ca pentru militarii care nu aveau inscrise in dosarele de pensionare venitul realizat lunar, determinarea punctajului sa fie facut pe baza documentelor adunate de militari de la unitatile unde au activat. In fine, de la articolul zece a fost anulat aliniatul doi care se refera la acordarea pensiilor recalculate", a declarat avocatul Viorel Iepure.

Comentarii Facebook