Militarii in rezerva din Cluj isi cer inapoi pensiile de mii de euro! VEZI ce spune un astfel de pensionar - VIDEO


Colonelul inginer in rezerva Dumitru Grigorescu, din Cluj Napoca, avea pana in luna decembrie 2010 o pensie de 4.200 de lei, adica aproape 1.000 de euro. El a iesit acum in strada, in fata Prefecturii Cluj, pentru a-si cere banii inapoi.

Fostul colonel a iesit in pensie de 10 ani si spune ca militarii au avut si au o viata grea, astfel ca isi merita pensiile.

"Nemultumirea este desconsiderarea in primul rand, reducerea drastica a veniturilor noastre de pensionari. De exemplu mie mi s-au redus cu 62%, dupa 45 de ani de cariera militara si nu usoara. Nu e cazul sa va reproduc momente din viata noastra militara", a spus colonelul in rezerva, Dumitru Grigorescu.

El a iesit in strada si la mitingul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si Retragere Cluj in luna ianuarie si spune ca nu va renunta sa protesteze.

"Merita sa protestam, sa vada! Cred ca chiar asta a fost intentia guvernantilor, sa ne arunce ceva in fata, ca mai restituim, mai refacem ceva, va mai dam si cu asta se mai calmeaza lumea. Nu, trebuie sa fim permanenti sa inteleaga ca este o nemultumire. Sa protestam pana cand ne redobandim statutul nostru de militari", a spus colonelul in rezerva.

Dumitru Grigorescu a pierdut, in urma recalcularii facuta de Guvern, 62% din pensie si a ajuns, de la 4.200 de lei la 1.800 de lei. El are un mesaj si catre pensionarii care contesta veniturile mari ale militarilor in rezerva:

"Nu au ce contesta pentru bugetarii pensionari nu au dus viata militara. Daca voiau sa aiba si ei o situatie militara trebuiau sa se faca militari. Eu cand am intrat in armata in '55 era usor? Atunci era apreciata armata. Am ramas la pensie cu 1.800 de lei si nu e corect. Nu au motive sa faca acest lucru", a mai spus colonelul in rezerva Dumitru Grigorescu.

Militarii in rezerva au protestat marti, 1 Martie, in fata Prefecturii Cluj fata de taiarea pensiilor si pierderea gradelor militare.

 

Citeste si...

Cadrele militare in rezerva protesteaza in fata Prefecturii Cluj! Isi cer pensiile inapoi - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook