Bicicliști canadieni și britanici, atacați de ȚIGANI la intrare în Cluj. Un bărbat are mâna ruptă VIDEO - MĂRTURII de la incident

 

Un grup format din 19 bicicliști din Canada, Anglia, Australia și Noua Zeelandă au fost atacați de țigani la ieșire din localitatea Surduc spre Gârbău, vineri, 14 septembrie, în jurul orei 16.00.

 

Incidentul s-a produs la granița dintre județele Sălaj și Cluj.

 

VEZI VIDEO:

 

 

Turiștii străini se aflau într-o excursie pe biciclete și au pornit de la Sankt Petersburg cu destinația Istanbul. ”Au legat drumul cu o sfoară și ne-au blocat. Din spate, mai multe persoane ne-au atacat și au început să ne ia gențile de voiaj, pe care le aveam pe bicicletă. Voiau să ne fure lucrurile. Unul dintre colegii noștri a fost lovit cu un bolovan în mână. Și-a ridicat mâna stângă pentru a-și apăra fața și i-a fost ruptă mâna”, a povestit Rick Price, unul dintre turiști.

 

Soția mea și cu mine mergeam pe bicicletă, cam la 70 de kilometri la nord de Cluj-Napoca. Am ajuns pe un drum drept și mai mulți copii au legat drumul cu o bucată de sfoară. Când am ajuns la ei au blocat drumul cam la un metru înâlțime și ne-au oprit. Ne-au luat gențile pentru a lua lucrurile pe care le aveam. Eu mi-am aruncat bicicleta și i-am alungat. Soția mea a apucat să fugă, dar eu am fost încercuit de 10 dintre ei. Aveau bolovani și alte lucruri. Avem probleme să mă urc pe bicicletă. M-am dus dupa ea și au început să arunce după mine cu ce aveau. Am urcat pe bicicletă și m-am dus să îi alung. Atunci o mama cu un copil în mână a apucat o lopată și m-a atacat. Unii dintre băieți au venit cu bucăți de lemne și le-au aruncat după mine. Un băiat, de 10 sau 11 ani, aflat la doi metri de mine a aruncat cu o cărămidă. Mi-am ridicat mâna să mă apăr și mi-am rupt mâna”, a spus Tony Knott. 

 

Aveau un ten de culoare întunecată. Erau îmbrăcați tipic țiganilor. Femeile aveau fuste lungi și copii în mână”, a explicat Rick Price. 

 

Turiștii au reușit să fugă în cele din urmă și să cheme poliția. ”A venit un agent care s-a prezentat. Ne-a legitimat și a vorbit cu țiganii. După câteva minute ne-au spus că putem pleca”, a spus consternat Rick Price.

 

Canadianul cu brațul rupt a primit îngrijiri la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca. ”Pagubele noastre materiale sunt minore, brațul meu este rupt, dar pata pe obrazul țării dvs. este foarte mare. Acest lucru ar trebui să vp dea de gândit”, a spus Tony Knott.

 

Conducerile IPJ Sălaj și Cluj au declarat inițial că nu știu nimic despre acest caz. Cei din Sălaj au sunat la postul de poliție din Surduc și au anunțat că turistul nu a avut nicio problemă și nicio reclamație de făcut, motiv pentru care i-a lăsat să plece.

 

Turiștii sunt acum cazați în Cluj-Napoca.

 

Comentarii Facebook