Bataie de joc la repartitia profesorilor pe posturi la Cluj! Cadrele didactice au asteptat ore in sir pentru un post VIDEO


Peste 1.500 de profesori, suplinitori si titulari, asteapta de la ora 14.00 sa fie repartizati pe posturi de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Cluj conform calendarului de miscare a personalului didactic.

Repartrizarea s-a facut la Liceul Teoretic Avram Iancu, dar nici la ora 23.00, procesul nu a fost finalizat, profesorii sustinand ca vor fi nevoiti sa astepte pana dupa miezul noptii pentru a primi un post. Ei acuza conducerea ISJ Cluj este depasita de situatie.

"Nu stim ce se intampla pentru ca nimeni nu ne spune nimic. Stam aici si cu cei mici pentru ca nu avem ce face cu ei. Nu este posibil sa stam de 7 ore aici. Este ora 22.00 si nu parem a termina repede", a spus o profesoara care a venit de la Turda.

"Si noi stam tot de atatea ore. Colegii mei au inceput activitatea de ieri dimineata (n. red. luni dimineata) si nu au dormit toata noaptea, au introdus posturi si au facut corecturi, iar astazi a fost prima zi de repartitie conform calendarului de miscare a personalului didactic. Am inceput cu completarile de catedra pentru titularii aflati in restrangere partiala de activitate ca urmare a nerealizarii planului de solarizare, au urmat detasarile. Am avut foarte multe detasari, in special titulari veniti din alte judete in Cluj. Am incercat sa le satisfacem dorintele, sa le corectam greselile din fise, am trimis faxuri la Minister, astfel incat sa aiba posibilitatea sa fie repartizati, ceea ce sigur ca a condus la decalaj in graficul pe care l-am stabilit. Continuam maine si poimaine cu suplinirile in baza notelor obtinute la concursuri, cu plata cu ora, cu repartitia in ultima instanta, daca va fi nevoie, a suplinitorilor fara studii corespunzatoare posturilor", a declarat Marinela Marc, inspectorul general scolar Cluj.

Reprezentantul ISj Cluj a mai adaugat ca profesorii trebuie sa stea pana cand se termina tot procesul de repartizare. "E aceeasi ora si pentru noi care lucram de azi dimineata. Nu putem sa estimam cand vom termina. Am rezolvat profesorii in proportie de 75%", a mai spus Marc, in jurul orei 22.00.

 

Vezi si...

Profesorii din Cluj au asteptat ore in sir cu bebelusii in brate repartitia pe posturi VIDEO

Comentarii Facebook