Autobuz decapotabil pentru turisti in Cluj-Napoca si carduri speciale pentru acces in muzee


Nou infiintata Asociatie de promovare a turismului clujean isi propune achizitia unui autobuz decapotabil, care sa faca legatura intre principalele puncte turistice din oras.

Asociatia a fost constituita marti, 21 februarie, iar semnatarii sunt patronatele din turism si Primaria Cluj-Napoca.

"Targetul asociatiei il reprezinta orasele din Europa. Tarile, capitalele importante in care exista curse directe de pe Aeroportul Cluj-Napoca. Pe acestea le targetam in primul rand. Mergem foarte mult pe Ungaria, Italia, Spania ca si destinatii din care ne vine un numar foarte mare de turisti. Principalul obiectiv este sa crestem durata sejurului la Cluj. Sa transformam Clujul din destinatie de tranzit, de o noapte, intr-o destinatie de week-end, de doua-trei nopti, si sa promovam pachete speciale la preturi mici, care sa atraga turisti ori cu curse low-cost, ori cu avioane de linie si sa ii aducem la Cluj pe perioada de weekend", a declarat Roxana Ghiran, reprezentantul Asociatiei Hotelierilor Cluj.

 

Primaria si patronatele din turism s-au constituit in Asociatia de promovare a turismului clujean

 

Asociatia isi propune sa ii atraga pe turisti prin pachete promotionale si prin alte facilitati.

"Cel mai important pentru noi este sa organizam niste tururi ghidate, foarte bine puse la punct, cu un autobuz turistic, care sa faca legatura intre punctele de interes din Cluj, obiectivele turistice majore. De asemenea, sa sincronizam programul muzeelor si a institutiilor care se viziteaza la Cluj. Sa lansam un card pentru oras care sa permita accesul in diferite institutii si aceste carduri sa aiba mai multe perioade de valabilitate, de la o zi al 7 zile, in functie de preferintele turistilor. Sa promovam ghizii locali, sa pregatim resursa umana. Sa nu uitam ca exista festivaluri la Cluj care capata anvergura si sa ne pregatim sa ii primim pe turistii care vin aici", a mai explicat Ghiran.

Semnatarii actului de constituire a asociatiei sunt: Municipiul Cluj-Napoca, Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, Judetul Cluj, Camera de Comert si Industrie Cluj, Asociatia Hotelierilor Clujeni, Asociatia Youth Hostel Romania, Asociatia Mesterilor Populari Clujeni, Open Bridge Consortium - Asociatia Culturala si de Afaceri Cluj-Suwon, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.

 

In Romania, autobuze decapotabile pentru turisti functioneaza la Bucuresti (foto), Constanta, Alba Iulia, Brasov si Turda.

 

Turda City Tour dintr-un autobuz decapotabil ca si in Paris, Londra sau Roma VIDEO

Comentarii Facebook