Detectarea radarelor va fi interzisa, iar sofatul fara permis, acceptat!

 

Guvernul propune interzice dispozitivele de detectare a aparatelor radar, insa pe de alta parte, Executivul ar putea permite soferilor sa conduca fara permis, dar numai in anumite conditii. De asemenea, taxele pentru cei care detin mai multe masini, ar putea creste.

Toate aceste masuri au fost incluse in Strategia nationala pentru siguranta rutiere 2011-2020. Documentul arata ca Executivul va evalua posibilitatea introducerii dreptului de a conduce anumite vehicule, in intervale orare speciale si doar pe unele drumuri publice, anterior obtinerii pentru prima data a permisului de conducere.

Procedura va fi permisa dupa ce soferul va fi supus unui proces de instruire si testare si va impune prezenta unui insotitor cu experienta, scrie realitatea.net

 

Guvernul va interzice folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, ca masura impotriva "agresivitatii rutiere", va introduce obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite varste, va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale, si va impune finalizarea invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere.

 

Vezi AICI documentul - Strategia nationala pentru siguranta rutiera 2011-2020

Comentarii Facebook