Admitere 2013- USAMV Cluj-Napoca - 144 ani de istorie şi excelenţă. Vezi de ce trebuie sa devii student al acestei Universitati

Scrisoarea prof. dr. univ. Doru Pamfil, rectorul USAMV Cluj catre viitorii studenti, in care va prezinta motivele pentru care ar trebui sa deveniti studenti ai institutiei pe care o conduce.

 

“Dragi liceeni, viitori studenţi,


Sunt prof.dr.univ. Doru Pamfil şi în calitate de Rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj- Napoca (USAMV Cluj-Napoca), doresc să vă prezint, cu mândrie, această prestigioasă instituţie de învăţământ superior, clasată de Ministerul Educaţiei, în 2011, între primele 5 universităţi din ţară. Dacă aveaţi nevoie de încă o garanţie că USAMV Cluj Napoca este alegerea ideală pentru a vă continua studiile, acum, prin această scrisoare, aveţi confirmarea din partea Rectorului universităţii. Tot ceea ce doriţi să aflaţi despre admiterea din 2013 – perioadă de înscriere, facultăţi, specializări, locuri, taxe - găsiţi la adresa www.usamvcluj.ro. Vă rog accesaţi cu încredere portalul nostru.
USAMV Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată acum 144 de ani, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.
Învăţământul superior agricol clujean este astăzi unul dintre cele mai performante din Europa, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice.
În întreaga sa existenţă de peste 140 ani, Agronomia clujeană a beneficiat de aportul unor personalităţi de primă mărime ale învăţământului şi ştiinţei din România. După anul 2000, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Absolvenţii celor 5 facultăți ale universităţii, Facultatea de Agricultură (cu specializările: Agricultură – română și franceză; Montanologie; Ingineria și protecția mediului în agricultură; Exploatarea mașinilor și instalaţiilor pentru agricultură şi industrie alimentară; Biologie), Facultatea de Horticultură (cu specializările: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură, Inginerie economică în agricultură, Inginerie și management în alimentație publică și agroturism; Inginerie și management în industria turismului; Măsurători terestre și cadastru), Facultatea de Zootehnie (cu specializările: Zootehnie; Biotehnologii agricole; Biotehnologii pentru industria alimentară; Biotehnologii medical veterinare; Piscicultură și acvacultură), Facultatea de Medicină Veterinară (cu specializările Medicină Veterinară, Medicină Veterinară (limba engleză); Medicină Veterinară (limba franceză), Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (Tehnologia prelucrării produselor agricole; Controlul și expertiza produselor alimentare; Ingineria produselor alimentare), s-au afirmat constant prin rezultate remarcabile, în producţie şi în cercetare, în ţară şi peste hotare.

În prezent, cadrele didactice şi cei 7000 de studenţi ai universităţii beneficiază de condiţii excepţionale pentru pregătirea teoretică şi practică: săli de curs, câmpuri experimentale și ferme didactice (la Jucu și Cojocna, care asigură condiții optime de practică de specialitate), o grădină botanică, sere cu flori şi sere cu legume, clinici veterinare, o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare. Campusul universităţii, situat într-un impresionant parc, este cel mai frumos campus universitar din centrul universitar Cluj. USAMV Cluj Napoca oferă studenților săi și alte facilități, precum cămine modernizate și noi, un restaurant, un pub, o cafeterie, terenuri de sport, o sală de sport dotată cu aparate pentru aerobic, un parc de agrement în Cartierul Zorilor.

Multe dintre cadrele didactice, îndeosebi cele tinere, şi mulţi dintre doctoranzii universităţii, beneficiază de specializări şi studii în universităţi de profil din ţările cu agricultură avansată. În cadrul unor colaborări cu structurile universitare şi de producţie agricolă din ţări ale Uniunii  Europene, USAMV organizează anual practica de specialitate pentru o mare parte din studenţii celor cinci facultăţi.

Universitatea noastră a stabilit relaţii de colaborare cu universităţi şi institute de cercetare din peste 50 de ţări din Europa, Africa, Asia, America de Nord şi de Sud.
Avem convingerea că, în anii care vin, USAMV Cluj-Napoca va continua să se afirme, contribuind, printr-o instruire de înalt nivel, la dezvoltarea şi modernizarea agriculturii româneşti.


Vă aşteptăm, deci, cu drag la USAMV Cluj-Napoca! Alegeţi pentru viitor!”

Rector,
Prof. univ. dr. Doru Pamfil

 

 

 

 

 

 

 



Comentarii Facebook