Un milion de lei pentru modernizarea centralelor termice de cartier din Cluj-Napoca! Gigacaloria nu va creste


Ministerul Administratiei si Internelor a alocat un milion de lei pentru refacerea centralelor termice din Cluj-Napoca in cadrul programului "Termoficare 2006-2015 Caldura si Confort".

"Obiectivul vizat la nivelul municipiului Cluj-Napoca este modernizarea - automatizarea centralelor termice. Inlocuirea cazanelor in centralele termice – CT2, 6, 10, 11, 12, 15 Manastur, 3 Grigorescu, 11 Gheorgheni, Abator, 7 Zorilor", a declarat prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian.

Judetul Cluj beneficiaza de o alocare totala de 3,12 milioane de lei.

"Cred ca cei mai castigati vor fi clujenii care vor beneficia de un sistem tot mai modern de alimentare centralizata cu energie termica. Alocarea sumei de cofinantare de catre Ministerul Administratiei si Internelor, de la bugetul de stat, va veni in sprijinul eforturilor constante ale Primariei Cluj-Napoca de eficientizare a serviciilor furnizate populatiei si va asigura mentinerea unor costuri corecte ce vor trebui suportate de catre cetatenii municipiului", a mai spus Florin Stamatian.

"Odata in plus se dovedeste faptul ca datorita investitilor realizate in ultimii ani din fonduri locale si guvernamentale la sistemul de termoficare, impreuna cu faptul ca suntem buni platnici, putem negocia din timp pretul gazului astfel incat sa putem garanta un pret scazut al gigacaloriei pentru populatie", a declarat si primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca va investi 2,5 milioane de lei in modernizarea centrarelor termice, din care aportul financiar de la bugetul Primariei municipiului Cluj-Napoca va fi de 1,5 milioane lei.

Comentarii Facebook