Un consilier local cere închiderea traficului în zona Cluj Arena. Cum vi se PARE PROPUNEREA?

 

Un consilier local din Cluj-Napoca cere Primăriei să închidă traficul auto în zona stadionului Cluj Arena. 

 

Cred ca sambata si duminica, Aleea Stadion si o portiune din strada Cosbuc (portiunea cuprinsa intre Parcul Mare si Hotel Sport+Cluj Arena) ar trebui inchise(cu exceptia autobuzelor).

 

Este cea mai importanta zona de relaxare a orasului si clujenii ar trebuie sa se bucure mai mult de ea, macar in weekend”, a spus consilierul Ioan Bîldea.

 

El a depus și o solicitare în scris:

 

Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, vă rog să analizați posibilitatea ca, la sfârșit de săptămână (sâmbăta și duminica), în intervalul orar 12:00-22:00, să se restricționeze circulația auto (exceptând autobuzele CTP) pe Aleea Stadion și Strada George Coșbuc (tronsonul cuprins între Strada Cardinal Iuliu Hossu și Splaiul Independenței).

 

Fac această solicitare deoarece la sfârșit de săptămână, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este supraaglomerat, iar traficul, atât cel auto cât și cel pietonal, blochează zona. Pietonii nu pot folosi trotuarele pentru că sunt pline de mașini parcate neregulamentar, iar traversarea străzii George Coșbuc din Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” spre spațiul de joacă de lângă Cluj Arena este dificilă. În prezent, cea mai importantă zonă de relaxare cu spații de joacă pentru copii este sufocată cu trafic auto. În plus, se creează un disconfort pentru toți cei care vin în parc pentru relaxare, separând zona de joacă de parc”.

Comentarii Facebook