Șeful UDMR îi critică pe cei care aleg #boicot sau #stauacasă. Culmea, însă, nici el nu poate vota

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că românii ar trebui să voteze la referendum, pentru că așa e democratic. 

 

Subiectul referendumului nu a putut fi dezbătut raţional înainte şi am impresia că şi după referendum, mult timp, vom încerca să vindecăm rănile cauzate în această perioadă şi această manipulare care a fost din toate părţile. Poziţia noastră a fost consecventă şi clară, trebuie să participi la referendum, la vot, democraţia înseamnă participare, fără participare nu poţi să spui că ar exista o democraţie, şi eu spun că de fiecare dată când omul este invitat la vot, indiferent dacă este referendum sau alegeri politice, este bine să te duci la vot. Sigur, este o opţiune democratică şi să nu te duci la vot dar dacă nu te duci la vot, laşi impresia că nu te interesează, nu vrei să te implici, fără implicare nu se pot schimba lucrurile în nici un fel. De aceea eu cred că cei care boicotează referendumul sâmbătă s-ar putea să se trezească duminică că nu mai vor să boicoteze, vor să meargă. Oricum, cei care boicotează fac un rău imens pe termen mediu şi lung ideii de democraţie, fiindcă nu poţi să spui credibil, astăzi, că nu mergi la vot şi boicotezi referendumul şi poimâine când vor fi alegeri politice să spui că trebuie să mergi la vot, să participi”, a spus Kelemen.

 

Kelemen Hunor crede că referendumul va fi unul valabil, iar apoi trebuie să se discute despre parteneriatul civil.

 

Sunt convins că se poate reglementa acea instituţie prin care cei care nu doresc sau nu pot să încheie căsătoria să aibă instituţia reglementată prin lege prin care vor trăi împreună. Aşa cum au reglementat multe ţări acest parteneriat civil în Europa, într-un mod echilibrat şi corect, cred că trebuie să facă şi România. Acest pas trebuie făcut. Sper că această stare de tensiune din societatea românească va dispărea”, a subliniat preşedintele Uniunii, care nu a spus de ce nu se putea face acest lucru direct.

 

Culmea, însă, Kelemen Hunor nu a putut vota la referendum la Arad, pentru că nu avea buletinul la el, actul fiind la Cluj. ”Voi vota, bineînţeles, nu ştiu unde, sunt pe drum. Am vrut, sincer, să votez la Arad dar vineri la aeroport m-am trezit fără buletin. Nu am buletinul la mine, recunosc. Aici am vrut să votez (la Arad - n.r.), am stabilit că după ce se termină programul mă duc la vot, dar vineri dimineaţă a trebuit să mă duc la Bucureşti. Am plecat fără buletin”, a spus Kelemen.

Comentarii Facebook