Primăria va achiziționa un număr DUBLU de autobuze electrice, în 2013

 

Primăria Cluj-Napoca va dubla numărul de autobuze electrice pe care le va cumpăra, în 2013, din fonduri europene, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE

 

Vorbeam că vom cumpăra din fonduri elvețiene peste 10 - 12 autobuze electrice. Tot din banii europeni”, a spus edilul. Inițial, la începutul anului, se vorbea despre achiziția a 5 autobuze electrice din fonduri elvețiene, iar restul banilor să fie folosiți în alte proiecte ecologice. Acum, însă, Primăria Cluj-Napoca și-a schimbat optica și va folosi toți banii pentru achiziția de autobuze electrice.

 

Am spus că, decât să îi fragmentăm pe diverse componente, cum ar fi reabilitarea Primăriei și iluminat, e mai bine să facem un proiect cap - coadă. Elvețienii doresc să își lege numele de un proiect al Primăriei și să cumpărăm de toți banii, care ne vor fi puși la dispoziție, autobuze electrice. Să îmbunătățim transportul în comun. Să fie mai multe autobuze în municipiu și așa cum funcționează în Europa, așa vor funcționa și la noi”, a spus Emil Boc, în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE.  

 

Edilul a explicat că aceste autobuze vor funcționa pe baza unor baterii, la fel ca și în alte orașe europene. ”Și pe gratis și cu pretenții nu se poate. Sunt baterii care se încarcă. E o procedură modernă care se practică în capitalele europene. E culmea! Oamenii ăștia ne pun banii aceștia gratis la dispoziție, dar noi mai zicem că bateria nu ține destul. Eu dacă aș zice că tăiem banii de la educație, de la cultură și cumpărăm autobuze electrice și eu l-aș critica pe acel primar, care face acest lucru. Dar banii aceștia sunt bani europeni, pe care numai acolo îi poți utiliza”, a mai explicat Emil Boc.

 

Autobuzele electrice de la Cluj ar putea costa 500.000 de euro bucata

Comentarii Facebook