Emil Boc explică de ce nu vor mai fi cumpărate tramvaie moderne MOV

 

Primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca va bloca, cel puțin în acest an, cumpărarea altor tramvaie moderne de culoare mov, de la firma PESA din Polonia. 

 

Emil Boc a afirmat că până acum s-a cheltuit pe tramvaie suma de 6 milioane de euro, bani care provin dintr-un credit contractat de Primărie anii trecuți și care are o valoare totală de 300.000.000 de lei. 

 

Contractul cadru este deschis și permite achiziționarea unui număr de 12 tramvaie moderne, în funcție de resursele bugetare. Deja un efort financiar de a cumpăra 4 tramvaie, care sunt peste 6 milioane de euro, este un efort important al Primăriei și ridică plafonul de îndatorare. Vom cumpăra si la anul și în anii următori un număr de tramvaie în concordanță cu ceea ce vom avea la buget. Nu am spus nu vom mai cumpăra, ci, dimpotrivă, vom grada această cumpărare de tramvaie în funcție și de resursele bugetare pe care le vom avea”, a explicat Emil Boc, în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE. 

 

Edilul a spus că pentru acest an vor mai fi modernizate și tramvaiele vechi, astfel că vor fi destule mijloace de transport. ”Până acum 6 luni nu avem tramvaiele noi și nimeni nu obiecta. Nimeni nu se plângea că în Cluj-Napoca nu avem tramvaie. Avem tramvaiele vechi, iar a le moderniza e o prioritate a noastră. Nu ascund că este unul dintre obiectivele noastre de a ridica standardele în matrie de trasport în comun”, a mai spus Emil Boc. 

 

Primarul a mai afirmat în emisiunea Știri de Cluj LIVE că linia de tramvai, tronsonul de la Piața Gării până pe Bulevardul Muncii, va fi finalizată până în iulie 2013.

 

Boc a condus noul tramvai VIDEO

Comentarii Facebook