Cartierul Gheorgheni va avea două zone verzi și de agrement, care vor face GELOASE celelalte cartiere ale Clujului - VIDEO

 

Cartierul Gheorgheni va beneficia de două investiții majore în acest an, care îl vor transforma într-o zonă predilectă pentru cei care vor să practice sport și care vor să petreacă timp în aer liber.

 

Vor avea ocazia toți iubitorii de sport din Cluj-Napoca să aibă o bază sportivă de 9,4 hectare, în Gheorgheni, lângă cartodrom, unde vor putea practica ce sport doresc ei. Va fi un parc și o bază sportivă. Regimul va fi gratuit, pentru că nu dorim să facem o afacere din asta, să facem profit. Vom acoperi numai cheltuielile de întreținere din utilizarea parcului respectiv, unde toți clujenii vor putea face sport în aer liber. La această investiție adaug modernizarea pistei din jurul lacului din Gheorgheni, o dată cu pietonalizarea zonei. Toate aceste investiții vor da Gheorgheniului o notă extraordinar de frumoasă”, a declarat Emil Boc.

 

Edilul a mai explicat că traficul va fi redirecționat, astfel că ieșirea din Iulius Mall nu se va mai face pe lângă lacul din Gheorgheni, urmând ca circulația să fie direcționată în altă parte. ”În jurul lacului Gheorgheni va fi zonă pietonală. Va fi pistă de alergare. Va fi spațiu pietonal. Astfel că toți clujenii vor putea face sport. Spre exemplu, vom avea la Cluj-Napoca un important cluster IT, iar toți acești tineri care lucrează în tehnologia informațională vor avea ocazia ca, după ce stau atâtea ore la computer, vor avea posibilitatea de a ieși într-o zonă sportivă și de agrement unde să își petreacă timpul liber”, a mai spus Emil Boc.

 

Primarul a declarat că baza sportivă de la cartodom va costa între 1 și 2 milioane de euro, urmând să fie finanțată din fondurile municipalității. Zona pietonală din jurul lacului Gheorgheni și pista de alergare de acolo vor fi finanțate din bugetul Iulius Mall, care vrea să ridice în parcarea de lângă lac două imobile de birouri. 

 

Anul acesta noi vom finaliza baza sportivă de la cartodom. Am dat drumul la investiții și dacă nu vor fi probleme vom termina construcția. Pe terenul de la cartodom trebuia să se facă un bazin de polo. Din nefericire terenul este atât de nisipos, încât nu permite să se construiască la suprafață lucrări care să aibă anvergură. Atunci, numai la o bază sportivă se pretează acel teren. Va avea cartierul Gheorgheni o nouă anvergură și nu mă voi trezi, peste ani, că cineva face acolo un cartier de locuințe și mai distruge o zonă verde”, a explicat Emil Boc, în emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Zona de agrement din jurul lacului Gheorgheni, modernizată! FOTO CUM va ARĂTA ZONA

 

Iulius Mall Cluj va investi în modernizarea zonei de agrement din jurul lacului Gheorgheni, deoarece în caz contrar Primăria Cluj-Napoca nu va elibera autorizația de construcție pentru cele două clădiri de birouri.

 

Sens giratoriu la Iulius Mall Cluj. Firma va fi obligată de Primărie să amenajeze lacul din Gheorgheni, dacă vrea să se extindă

Comentarii Facebook