Miercuri 24 Aprilie

Mars impotriva crematoriului din Manastur! 300 de oameni au iesit in strada la un protest Galerie FOTO

 

Circa 300 de persoane, locuitori din cartierele Manastur si Zorilor, participa la marsul impotriva construirii crematoriului uman in cimitirul Manastur.

 

"Suntem crestini ortodocsi si noi vrem sa ne inhumam parintii in pamant, nu sa-i ardem. In plus nu suntem multumiti de construirea crematoriului aici pentru ca ne va afecta mirosul si fumul. Ar fi bine sa se gaseasca alt loc, nu aici in mijlocul cartierului. Speram sa obtinem o solutie favorabila pentru ca noi suntem optimisti", a spus Iosif Leonard, unul dintre clujenii participanti la mars.

 

La protest au luat parte si deputatii Mircea Giurgiu si Horea Uioreanu, marsul incepand la ora 12.00 din zona cimitirului si a continuat pe Calea Manastur, strada Motilor, cu oprire la Primaria Cluj-Napoca si apoi grupul a ajuns la Prefectura Cluj. Inainte de a porni spre centrul orasului, protestatarii impreuna cu preotii au spus rugaciunea Tatal Nostru.

 

Pe parcursul marsului nu au fost incidente, iar pe tot traseul de deplasare de la cimitirul din Manastur si pana la Prefectura Cluj  a fost inchisa o banda de circulatie

 

Dupa ce a fost depus memoriul la Primarie, o angajata a spus ca acesta va fi prezentat si dezbatut in prima sedinta de Consiliu Local ca care vor fi invitati si initiatorii marsului.

 

"Am depus un memoriu la Primarie si se pare ca primarul a avut alta problema mai importanta, nu conteaza pentru dansii se pare. Domnul prefect Florin Stamatian ne-a primit si ne-a promis sprijinul si dansul spune ca se va impotrivi construirii crematoriului in cartierul Manastur", a declarat Mircea Giurgiu.

 

Primarul interimar, Radu Moisin, a solicitat zilele trecute un punct de vedere Centrului Regional de Sanatate Publica cu privire la amenajarea unui crematoriu uman in cartierul Manastur. Acesta a anuntat ca fara un aviz al medicilor crematoriul nu va fi construit in manastur. Citeste AICI detalii.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (13.50)

Protestatarii au depus un memoriu si la Prefectura Cluj

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (13.30)

 

Participantii la mars s-au oprit la Primaria Cluj-Napoca, unde au depus un memoriu semnat de 1.200 de oameni, care se opun construirii crematoriului in cimiirul din Manastur.

Comentarii Facebook