ISTERIA CREMATORIULUI: Opozitia clujeana ii cere prefectului sa revoce hotatare Consiliului Local


Consilierii locali USL, Steluta Cataniciu si Remus Lapusan, dar si senatorul Marius Nicoara, i-au cerut prefectului Florin Stamatian sa revoce hotararea CL privind amplasarea crematoriului uman in cimitriul Manastur.
 
"Prin intermediul memoriului depus astazi de catre consilierii USL Cluj ii solicitam dlui Florin Stamatian, prefect al jud Cluj, sa ceara Consiliului Local revocarea HCL NR. 405/18 octombrie 2011 prin care s-a aprobat asocierea municipiului Cluj-Napoca cu SC RDK CREMATORIUM SRL avand ca obiect spatiul situat in municipiul Cluj-Napoca, str. Govora f.n., ap. 2, subsol si parter, incinta cimitirului Manastur, in suprafata utila de 5151.97 mp, in vederea amenajarii unui crematoriu uman si infiintarea unor servicii de incinerare umana, deoarece hotararea nu a respectat dispozitiile Legii nr. 52/2003 care reglementeaza  transparenta decizionala in administratia publica, precum si procedura privind participarea cetatenilor la procesul de elaborare a actelor normative si la procesul de luare a deciziilor", a precizat Marius Nicoara, senator PNL.
 
"Revocarea acestui act administrativ este posibila deoarece nu a intrat in circuitul civil si nu a produs efecte juridice. Noi, consilierii locali din partea PNL si PSD consideram ca, in adoptarea acestei hotarari, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, ar fi trebuit sa aiba in vedere acel principiu conform caruia unde incepe dreptul cetateanului, inceteaza dreptul de apreciere al autoritatilor publice,  iar emiterea unor acte administrative pe ideea dreptului autoritatii  doar pentru a aprecia situatia, dar cu incalcarea grava a dreptului cetateanului - beneficiar al actului administrativ unilateral, reprezinta in mod cert un abuz de drept, adica un exces de putere,  iar in acest sens, ar trebui ca dl Stamatian, in calitatea domniei sale de reprezentant al Guvernului in teritoriu, sa aiba in vedere ca nu orice solutie de oportunitate, este si o solutie de legalitate", a spus si Steluta Cataniciu, lider al consilierilor locali PNL.

 

Mars impotriva crematoriului din Manastur! 300 de oameni participa la protest Galerie FOTO

 

"Ii cerem dlui prefect sa solicite revocarea HCL 405 / 18 oct 2011 deoarece, asa cum noi am spus si in octombrie 2011, pentru un crematoriu ar fi trebuit sa avem in primul rand acordul locuitorilor din cartierele Manastur si Zorilor. Din pacate, proiectul de HCL a venit la propunerea primarului suspendat Sorin Apostu si a trecut fara nicio problema datorita voturilor consilierilor PDL si UDMR. Asocierea dintre primarie si o firma privata ar fi trebuit facuta abia dupa ce am fi avut o dezbatere publica pe acest subiect. Problema pe care o ridicam nu tine de utilitatea acestui crematoriu, insa in niciun caz  nu poate fi amplasat in mijlocul unui cartier locuit de peste 100.000 de oameni", a precizat Remus Lapusan, lider al consilierilor locali PSD.

Comentarii Facebook