De ce l-a FILAT DNA pe vicele OLELEU. Procurorii anticorupţie vorbesc de sume ”semnificative" de bani

 

Într-un document se face referire la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu. 

 

Acesta a primit calitatea de suspect în momentul deschiderii dosarului, 10 ianuarie 2014, a fost filat și i-a fost ascultat telefonul, în data de 21 ianuarie 2014, alături de Horea Uioreanu, Remus Lăpuşan - preşedintele PSD şi patronii Alis Group. 

 

Pe de altă parte, datele deţinute în cauză relevă faptul că vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, împreună cu consilierul judeţean Remus Lăpuşan, acţionează abuziv pentru susţinerea intereselor operatorului de transport persoane Alis Group ... în vederea avantajării grupului de firme în cadrul Programului de transport intrajudeţean 2014-2019, urmărind favorizarea acestor societăţi prin trafic de influenţă, sens în care există date că le-au fost remis sume semnificative de bani”, precizează anchetatorii.

 

Procurorii DNA Cluj susţin că Oleleu s-a implicat direct şi a făcut presiuni asupra celor doi membri ai comisiei paritare care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Cluj şi are ca rol emiterea licenţelor de transport pentru diferite rute şi destinaţii. ”Numitul Ioan Oleleu a făcut presiuni asupra membrilor comisiei, - asupra lui David Octavian în mod direct, iar asupra lui Magyarosi Dana, prin intermediul lui Lungu Irinel Eugenia, şef al ARR Cluj, pentru anularea licitaţiei şi reluarea procedurii. Demersurile vicepreşedintului CJ Cluj au avut loc de această manieră, în condiţiile în care documentele deţinute în cadrul comisiei avantajau net societatea Fany Prestări Servicii SRL, concurenta grupului Alis”, se arată în document.

 

De menţionat faptul că David Octavian este angajatul Consiliului Judeţean Cluj, deci subordonat lui Oleleu, în timp ce Dana Magyarosi este angajată la ARR Cluj, unde director este Irinel Lungu, susţinută de PSD Cluj, şi membru marcant al acestui partid. 

 

În plus, s-ar fi ”orchestrat” și o campanie îndreptată împotriva firmei Fany Prestări Servicii SRL, care a câştigat licitaţia privind atribuirea unui licenţe de traseu.

 

Ulterior, procurorii DNA au cerut arestarea patronilor acestei firmei, Ştefan şi Olezia Cadar pe care i-au acuzat de dare de mită.

 

 

 

 

------------------

UPDATE

 

Atât Remus Lăpușan cât și Ioan Oleleu nu sunt cercetați sau nu au fost audiați ca martori în subiectul de față și nu au nicio implicare în acest caz. 

 

De altfel, pe o parte dintre cei menționați mai sus cei doi nici măcar nu-i cunosc. Nu s-au întâlnit niciodată cu aceste persoane și nu există nicio legătură între cazul Horea Uioreanu și liderii PSD Cluj.

 

Singura chestiune de care se fac vinovați cei doi lideri ai PSD Cluj este faptul că au sprijinit acțiunile de dezvoltare a infrastructurii din județul Cluj, în speță Autostrada Transilvania și Autostrada Turda - Sebeș”, precizează purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horea Nasra.

 

Comentarii Facebook