Boc susține că focul de la Pata Rât a fost pus intenţionat. În 2 octombrie spunea altceva - VIDEO

 

Pompierii au reușit să stingă focul izbucnit la Pata Rât, la rampa temporară a Primărei Cluj-Napoca. 

 

Primarul Emil Boc a declarat că este exclusă autoaprinderea deşeurilor de la rampa temporară.

 

Este un lucru absolut cert că este vorba despre acţiuni premeditate şi intenţionate de provocare a acestui incendiu. Şi la precedentul incendiu de la începutul lunii octombrie focul a fost pus. Noi am predat tot ce avem la Poliţie în speranţa identificării cât mai rapide a făptuitorilor şi tragerea lor la răspundere. Am dispus celor de la RADP, administratorul rampei, măsuri suplimentare de supraveghere a zonei”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

 

Primarul a precizat că de la primul incendiu, izbucnit la începutul lunii octombrie, camerele video de supraveghere nu funcșționau, fiind ”dislocate de persoane necunoscute”.

 

Capacitatea de stocare deşeuri a rampei temporare de la Pata Rât este de 41%, mai există foarte mult loc până se va umple, şi are autorizaţie de funcţionare până în 2020. Nu avem o presiune pe această rampă, nu avem o problemă cu capacitatea. Cineva doreşte în mod deliberat să facă din Pata Rât un subiect local şi naţional”, a subliniat Emil Boc.

 

La vizita ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Cluj, Emil Boc a spus altceva, și anume că depozitul se apropie de umplere.

 

Discuție Graţiela Gavrilescu și Emil Boc, la Pata Rât, din 2 octombrie (video):

 

Grațiela Gavrilescu: Domnule primar, trebuie să facem ceva!

 

Emil Boc: Noi avem această rampă provizorie. Noi încercăm să facem faţă până se termină prima celulă.

 

Grațiela Gavrilescu: Ştiţi că vă expiră acum capacitatea?

 

Emil Boc: Suntem aproape!

 

Grațiela Gavrilescu: În câteva luni nu mai aveţi unde să duceţi. Şi depozitul temporar se închide.

 

Emil Boc: De aceea, suntem şi noi interesaţi să termine prima celulă pentru că şi noi suntem dependenţi de prima celulă.

 

Grațiela Gavrilescu: Domnul primar, dar dumneavoastră aveţi aici, conduceţi judeţul alături de preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Emil Boc: Conducem oraşul.

Comentarii Facebook