Boc: Fără cele 10.000 de mașini din Florești, Clujul nu ar fi aglomerat

 

Primarul Emil Boc susține că traficul auto care vine din Florești creează acum cea mai mare problemă pentru Cluj-Napoca. 

 

Primarul a precizat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, că acum traficul s-a mutat de pe Moților pe strada Frunzișului (varianta Zorilor - Mănăștur), dar și prin Grigorescu. ”Lumea s-a reorientat și s-a mutat centrul de trafic pe varianta Zorilor - Mănăștur. După amiaza, între 16.00 și 18.00 e dezastru. Noi dacă nu am avea problema Floreștiului am fi un oraș cu traficul sub control. Cele 10.000 de mașini care vin din Florești creează o presiune uriașă pe arterele de intrare în oraș: Calea Florești - Mănăștur - Moților sau acum ce este pe Frunzișului - Observator - Calea Turzii sau prin Grigorescu. Acum se circulă normal pe Moților, nu vreau să îi încurajez pe șoferi să revină acolo. 

 

Am discutat și cu prefectul căruia i-am spus că e păcat că s-a scos de la finanțare, de către guvernul Ponta, susținerea drumului rapid de la nodul de autostradă de la Gilău și până la sensul giratoriu de la Cora, 7,4 kilometri, de pe malul Someșului. Era o alternativă și într-un an și jumătate puteam spera să fie o variantă serioasă la DN 1. Dacă Clujul va mai avea trecere la București, din punct de vedere politic, acest lucru se va putea face rapid și va ajuta la o ușoară decongestionare a traficului, repet nu de rezolvare a problemei. O ușoară decongestionare.

 

A doua este ceea ce face primarul din Florești, cu acea minicentură prin spatele supermarketurilor din Florești. Trebuie ajutat, a făcut tot ceea ce a ținut de el, dar mai are nevoie de sprijin guvernamental pentru a face centura care ar mai prelua din trafic”.

 

Vezi AICI emisiunea înregistrată.

 

Primarul a mai precizat că, după 1 octombrie, în Cluj-Napoca vor mai veni încă 10.000 de mașini, o dată cu sosirea studenților. 

 

Emil Boc explică în ce procent sunt terminate lucrările în centrul Clujului

Comentarii Facebook