EPIC! Romii din Cluj atrag atenția: ”Emigranți arabi sunt deghizați în țigani și duși în Germania”

 

Organizațiile de romi din Cluj atrag atenția că emigranții arabi sunt îmbrăcați în ”țigani” pentru a fi duși în Germania.

 

Mai multe organizații ale romilor din Transilvania, Fundația Roma, Gypsi Media, Asociația Romilor din Transilvania, Centrul Creștin al Romilor din Transilvania, Organizația Etnică a Romilor din România, Uniunea Romilor din Transilvania, atrag atenția autorităților maghiare și române, asupra unor fapte în cazul emigranților de pe teritoriul Ungariei. ”Unele persoane emigrante, sânt ajutați să ajungă în Germania și Austria, de către romii, maghiari și romii din România, în schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta poliția maghiară emigranți sânt îmbrăcați în haine tradiționale țigănești”, a declarat Aurel Pascu, reprezentat Gypsi Media.

 

Semnalam autoritățile maghiare și române pentru a lua masuri adecvate asupra  acestui caz de infracțiune, pentru că  nu dorim  ca România să fie din nou, catalogata cu o poziție negativă, din partea forurilor europene privind integrarea romilor, ca și în cazurile din Italia, (Mailat), Franța, etc. 

 

Liderii adevărați ai romilor nu trebuie să exempifice doar lucrurile bune pozitive ale romilor, și aspectele negative, ale etniei romilor, ca prin aducerea lor la cunoștință de cauză, de a se stopa și preveni pe viitor, numai sub o forma de acest gen comunitate romilor din România, poate face pași repezi de intrgrare socială în societate , în timp ce nici România nu ar fi catalogată negativ de foruriile internaționale”, a mai scris Aurel Pascu.

Comentarii Facebook