Autobuzele MOV sosesc la Cluj! Primele OPT sunt AICI deja - FOTO

 

Primele opt autobuze mov, cumpărate de Primăria Cluj-Napoca, au ajuns sâmbătă în parcarea Companiei de Transport Public Cluj.

 

În total, toate cele 40 vor ajunge la Cluj-Napoca până la finele lunii decembrie, 

 

Până la sfârșitul anului noi avem contractul semnat, astfel încât toate cele 40 de autobuze să ajungă în Cluj-Napoca. Cei care au câștigat licitația sper că o vor respecta, dacă nu sunt penalități”, a spus Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Primarul a fost întrebat dacă vor fi înlocuite autobuzele verzi, în special cele care circulă în Grigorescu. ”O parte din ele vor fi retrase după ce flota noastră va fi îmbunătățită. Sunt 40 de autobuze noi, la care se adaugă cele 10 cumpărate de RATUC”, a răspuns Emil Boc.

 

Cele 40 de autobuze vor costa 49,6 milioane de lei. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, au o lungime de 18 metri și motor Euro 6.

 

- Euro 6 - potrivit directivei europene cu privire la standardele de poluare;

- aer condiționat, camere video pentru siguranța călătorilor, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare și persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble cu sistem de protecție a călătorilor (autobuzul să nu se poată deplasa cu ușile deschise), sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS) etc.

- perioadă de garanție de 3 ani/180.000 km;

- durată de functionare de 15 ani;

 

Autobuzele au culoarea Mov, pentru a se asemăna cu tramvaiele MOV de la Cluj, devenite o curiozitate locală.

 

Comentarii Facebook