Boc: Taximetrele ar putea circula pe banda dedicată trasportului în comun. Cine se OPUNE și DE CE

 

Primarul Emil Boc a declarat că ar fi de acord ca taximetrele să circule pe banda dedicată acum numai transportului în comun. Se opune, însă, Comisia de Sistematizare a Circulației Cluj. 

 

Există benzi dedicate transportului în comun, dar Comisia de Circulație nu a fost de acord să circule și taximetrele. Eu, în principiu, am fost de acord să dăm voie taximetrelor să urmeze drumul transportului dedicat autobuzelor, pentru a fluidiza circulația. Am întâlnit o opoziție din partea Comisiei de Circulație care mi-a spus că deocamdată disciplina nu este cea mai sănătoasă și ar perturba ceea ce acum funcționează foarte bine. Transportul în comun pe benzile dedicate ar putea fi perturbat și s-ar crea foarte multe probleme. 

 

Eu cred că am să dau drumul la un moment dat, la o perioadă pilot, pentru că am încredere și în taximetriști, pentru că și ei fac parte din transportul public al orașului și nu cred că ar lăsa pietonul sau ar opri tot al doilea taximetru în stația dedicată autobuzelor. Asta a fost obiecția specialiștilor. Aș crede într-un spirit civic al taximetriștilor și nu m-aș opune la o astfel de propunere”, a spus Emil Boc la NapocaFM

Comentarii Facebook