UBER a pierdut licența la Londra

 

UPDATE

 

Tom Elvidge, General Manager al UBER Londra, a declarat:

 

3,5 milioane de londonezi care folosesc aplicația și cei peste 40 000 de șoferi licențiați care se bazează pe UBER pentru a se întreține vor fi șocati de această decizie. 

 

Interzicând aplicația noastră în Londra, primarul și Autoritatea de Transport din Londra cedează unui mic grup de oameni care vor sa restricționeze dreptul de a alege al consumatorilor. În urma acestei decizii, 40.000 de șoferi licențiați vor rămâne fără loc de muncă, iar londonezii nu vor mai avea acces la o opțiune de transport accesibilă și convenabilă. 

 

Pentru a apăra drepturile partenerilor noștri precum și dreptul consumatorilor londonezi de a alege, intenționăm să contestăm imediat această decizie în justiție.

 

Șoferii parteneri Uber sunt licențiați pentru transport în regim Private Hire (închiriere mașină cu șofer) de către Autoritatea de Transport din Londra și au trecut prin aceleași verificări de siguranță ca și șoferii de black cabs. Tehnologia noastră merge chiar mai departe în ceea ce privește siguranța fiecărei călătorii, toate cursele fiind înregistrate prin GPS. Am urmat întotdeauna regulile Direcției de Transport în ce privește raportarea incidentelor grave și avem o echipă dedicată care lucrează în acest scop cu Poliția Metropolitană. Așa cum am comunicat deja Direcției de Transport, soft-ul denumit "greyball" nu a fost folosit și nici nu s-a luat în calcul folosirea acestuia în UK, în scopul menționat de către Autoritatea de Transport din Londra.

 

UBER operează în peste 600 de orașe din lume, inclusiv în peste 40 de orașe și comune din UK. Această interdicție ar arăta întregii lumi că, departe de a fi deschisă, Londra interzice companiile inovative care dau consumatorilor posibilitatea de a alege”.

 

-------------------- 

Uber și-a pierdut licența de funcționare în Londra, o importantă piață pentru companie, anunță BBC.

 

Departamentul pentru Transport al Londrei a precizat că licența de funcționare a companiei Uber în capitala Marii Britanii nu a fost reînnoită, pe motiv că nu este ”competentă” pentru a deține licența după data de 30 septembrie. Printre problemele reclamate se numără faptul că Uber nu a pus la punct un protocol de raportare a infracțiunilor comise de șofer, nu a pus la punct un protocol de verificare a stării de sănătate a șoferilor și folosește un soft care blochează accesul autorităților la aplicație.

 

Uber are în Londra circa 40.000 de șoferi înregistrați, iar aplicația este foarte populară. 

 

Uber va contesta decizia, astfel că va putea opera până la finalizarea procesului.

Comentarii Facebook