Postul PRO TV a fost dat în judecată pentru difuzarea nunții gay


Postul de televiziune PRO TV a fost dat în judecată de mai multe ONG-uri din cauzat difuzării nunții dintre două persoane de același sex, în cadrul emisiunii ”Patru nunți și-o provocare”.

Un număr de 30 de ONG-uri, dar și un arhiepiscop și mai multe vedete din showbiz au făcut plângeri împotriva postului de televiziune, susținând că prin difuzarea căsătoriei între cele două persoane de același sex, denigrează imaginea familiei, ca uniune sacră între un bărbat şi o femeie.

Primele reacţii ale societăţii civile la "nunta PRO TV" au apărut înainte de difuzarea emisiunii pe post. O mamă, de profesie psihosociolog, a iniţiat o petiţie online prin care condamnă gestul PRO TV-ului: "Am aflat din presă că PRO TV lucrează la un nou format de emisiune: „Patru nunţi şi o provocare”. La trei cupluri normale, este adăugat şi un cuplu de homosexuali, care vor să-şi instituţionalizeze relaţia. În fapt, PRO TV vrea să ne inducă ideea că doi homosexuali pot forma o „familie”. Din statutul meu de mamă, nu pot decât să-mi fac griji cu privire la lumea în care va trăi fetiţa mea. Doresc să aibă parte de normalitate; normalitatea este mediul în care eu o cresc şi singurul în care se simte în armonie cu ea însăşi. Eu, personal, crescând într-un mediu armonios, încă o pot educa aşa cum îmi dictează bunul-simţ, responsabilitatea de părinte, filosofia de viaţa şi principiile unei lumi normale. Recunosc, nu mă mai regăsesc în principiile acestei lumi deschise”, scrie Dana Cleopatra Captilin în textul petiţiei care în scurtă vreme a ajuns la peste 5.000 de semnături, potrivit wowbiz.ro.

În ciuda protestelor pornite împotriva lor, PRO TV a difuzat pe post nunta celor doi.

Comentarii Facebook