DNA spune de ce au apărut Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan în referatul de arestare a lui Vanghelie

 

Procurorii DNA au explicat de ce au apărut Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan în referatul de arestare a lui Vanghelie.

 

În cursul urmăririi penale, organul de cercetare strânge și administrează “orice element de fapt care servește la constatarea existenței sau inexistenței unei infracțiuni, la identificarea persoanei care a săvârșit-o și la cunoașterea împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei și care contribuie la aflarea adevărului în procesul penal”, conform art. 97 din Codul de Procedură Penală", precizează procurorii DNA într-un comunicat de presă.

 

Potrivit dispozițiilor legale, procurorul trebuie să indice și să motiveze în cuprinsul referatului prin care propune o măsură preventivă cazul prevăzut de lege care impune arestarea preventivă a inculpatului. Încercarea de a determina o persoană să dea declarații nereale organelor judiciare, promițându-i că va interveni pentru închiderea dosarului și indicând persoanele la care urma să se facă intervenția pentru a face afirmațiile credibile, reprezintă un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b din Codul de Procedură Penală. În acest context, prezentarea în cuprinsul referatului a unor afirmații ale inculpatului, care cuprind elemente esențiale pentru soluționarea propunerii de arestare, este impusă de dispozițiile legale menționate”, se mai arată în comunicat.

 

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost arestat de judecători. El a fost interceptat când îi spunea unei persoane apropiate că, prin Rareș Bogdan, poate interveni la Klaus Iohannis.

 

Pot sa il informez pe distinsul procuror, si pe toti cei interesati, ca ULTIMA OARA cand m-am intalnit cu persoana la care ei spun ca as fi legatura pentru constituirea majoritatii a fost exact pe data de 22 ianuarie, adica in urma cu aproape 7 saptamani!! De atunci nu am vorbit nici macar la telefon.

 

Cum pot sa ne bage pe mine si pe omul acela, mult mai important decat mine, in rahatul lor? In nimicnicia lor! In potlogariile lor!

 

Este o minciuna sfruntata, extrem de usor de demontat, care incearca sa ridice miza dosarului "Vanghelie" si sa puna presiune pe magistrati prin introducerea in ecuatie a unui jurnalist pe val, cu toata modestia subsemnatul, si a unui politician pe val. O mizerie fara margini!”, a scris Rareş Bogdan, pe Facebook.

 

Vanghelie: Eu ţin relaţia cu Iohannis prin Rareş Bogdan. Citește INTERCEPTĂRILE

Comentarii Facebook