Vânzătorii de pepeni vor fi INTERZIȘI la Cluj din 2015, în afara piețelor - VIDEO

 

Comercianții de pepeni din sudul țării nu vor mai avea voie să își vândă marfa la Cluj-Napoca, din 2015, direct pe stradă. 

Am luat deja decizia, ca din 2015 să nu mai avem vânzări de pepene pe străzile Clujului. Am spus-o și anul trecut că voi restrânge activitatea și am redus cu o treime, dar este jalnic. 

Vor avea voie să vândă numai în piețele agroalimentare. Pe domeniul privat se va cere autorizație sanitară de funcționare, să aibă apă și toaletă”, a spus primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. (Vezi declarația la minutul 14.50

Primarul a recunoscut că inițial ar fi vrut să interzică vânzarea de pepeni pe stradă și în 2014, dar a ales să reducă punctele de vânzare de la 90 la 67. 

Eu sunt mare consumator de pepeni și tot la două zile mănânc unul, dar mulți mi-au sesizat problemele. Am dat și eu o tură să văd și le dau dreptate. Este o imagine dezagreabilă. Vrem să fim Capitală Europeană a Tineretului în 2015 și nu se mai poate. Eu îi înțeleg pe acești oameni, dar nu se mai poate așa. Vor trebui să se orienteze spre vânzarea la punctele centralizate de la IRA sau Apahida sau în piețele din cartiere. 

Am dispus direcției de specialitate să îi anunțe că e ultimul an în care se mai pot vinde pepeni pe stradă. Se pare că suntem printre ultimele orașe care mai avem așa comerț.

Vom fi în 2015 capitală europeană a tineretului. Imaginați-vă o poză făcută în oraș cu aceste tarabe vom fi iarăși arătați cu degetul”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook