Clujeanul Sergiu Biriș a povestit cum și-a vândut afacerea către Facebook cu jumătate de miliard de dolari

 

Sergiu Biriș, fondatorul Zonga, Trilulilu și LiveRail, a povestit cum vinzi o afacere către Facebook cu 500 de milioane de dolari.

 

Este un sentiment incredibil să vinzi compania către Facebook. Mă bucur foarte tare pentru această realizare. Mă bucur și pentru Andrei Dunca și echipa lui. Ei au fost mai implicați la nivel operațional în acest business. E un sentiment incredibil. (...) Compania a fost fondată încă de când Youtube experimenta cu reclamele pentru video. LiveRail și-a propus să creeze o tehnologie prin care publisherii să poată introduce foarte rapid reclame pe conținutul lor video. La momentul acela nu exista o astfel de tehnologie, era un pionier pe această piață. În timp, echipa s-a adapatat și și-a îmbunătățit atât tehnologia, cât și modelul de business, bătându-se direct la număr de afișări cu Google, sau alți giganți”, a spus Biriș, la Adevărul Live.

 

Advertisingul video era foarte-foarte la început. Inițial, bugetele de publicitate mergeau către bannere și reclame clasice. În timp, zona de video s-a dezvoltat mult mai tare și putem vedea că tot mai multe bugete merg spre zona asta, e o zonă foarte fierbinte”, a declarat Biriș.

 

Întrebat dacă cineva se poate lupta cu YouTube, clujeanul a răspuns: ”Poți să crești pe această piață. Intrarea Youtube în România pentru noi a fost benefică pentru că un gigant ca Google aduce și o doză mare de educare a publicului în ceea ce privește conținutul video și reclama video. Asta înseamnă că a crescut foarte mult zona de monetizare video. Planul local e secretul. Încercăm să abordăm altfel de direcție decât Youtube. În zona de flexibilitate avem un avantaj, pentru că putem fi mai rapizi în crearea de conținut special pentru advertiseri. De asemenea, urmează să ne lansăm aplicațiile pentru iOS și Android. Avem o altfel de comunitate decât Youtube, o comunitate care interacționează altfel. Sunt zone în care ne putem dezvolta fără să ne uităm peste umăr că e Youtube în spatele nostru”, a mai adăugat Sergiu Biriș.

Comentarii Facebook