Sfara Tours si Universal Turism, agentii de turism din Cluj, excluse din ANAT pentru "tepe" date turistilor


Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta ca agentiile Sfara Tours si Universal Turism au fost excluse pentru "tepelor" date turistilor.

"ANAT informeaza public despre faptul ca a procedat la excluderea catorva agentii membre, din cauza nerespectarii obligatiilor asumate de catre aceste firme fata de clienti si parteneri: Rex Travel, Big Travel, Premium Holidays, Sfara Tours, Ali Baba Tour, Universal Turism, Apyas International.

Ne folosim de acest prilej si de faptul ca ne aflam la inceput de sezon turistic, pentru a reveni cu recomandarea catre consumatorii de turism din Romania, sa manifeste vigilenta fata de achizitionarea de oferte tip 'chilipir' vigilenta fata de achizitionarea de oferte tip 'chilipir' deoarece asemenea oferte, nu au intotdeauna suport real pe piata turistica. Nu pretul, ci siguranta trebuie sa reprezinte criteriul principal atunci cand vorbim de achizitionarea unei vacante, sens in care, recomandam ca turistii sa verifice existenta politei de asigurare de insoventa a agentiei de turism, dar si licenta de turism a acesteia, inainte de a incheia contractul de prestari servicii", se arata intr-un comunicat ANAT.

"Suntem datori sa veghem ca intentiile de calatorie ale oricarui turist se se materializeze in absenta oricarui risc, lucru care necesita participarea tuturor actorilor responsabili la acest proiect strategic de igienizare a turismului romanesc. Publicul trebuie sa stie ca ANAT este implicat permanent in procesul de curatenie al pietei, care a debutat sub sloganul "o 9 atitudine in turism" pe doua fronturi: atat in interiorul ANAT, cat si in piata de turism, in sens extins. Nu putem sa le permitem operatorilor economici care dovedesc comportamente ilegale si condamnabile, sa afecteze prin activitatea lor, imaginea agentiilor de turism care ofera servicii de consultanta de calatorie certe si garantate", a declarat Corina Martin, presedinte ANAT.

 

In 2010, agentia Sfara Tours a fost acuzata de zeci de turisti din toata tara ca au cumparat pachete turistice si nu au mai ajuns la destinatie. Zeci de timisoreni au cumparat, prin firma Your Next Holiday, pachete turistice ale tour-operatorului Sfara Tours, cu care era partenera.

Firma Universal Turism a fost in centrul unui scandal urias in 2011, fiind acuzata de turisti ca a incasat bani pentru excursii in Turcia, dar nu a mai platit banii catre hoteluri. Astfel, multi oameni au fost blocati in hotelurile din Antalya, fara a fi lasati sa se intoarca in tara pana cand nu au fost reachitate sejururile.

 

Teapa Universal Turism Cluj? 1.800 de turisti romani blocati in Turcia

Comentarii Facebook