Preturile la oua sunt crescute artificial de hipermarketuri! Pretul de producator este 0.30 lei, iar la vanzare un ou costa peste 1 leu

 

Asociatia Romana a Carnii sustine ca supermarketurile nu au niciun motiv sa cresca preturile la oua, intrucat nu se inregistreaza nicio lipsa a cresterii productiei de oua si nici nu a crescut pretul la producatori.


"In perioada de iarna, de obicei, Romania importa un procent de oua consum pentru acoperirea necesarului de pe piata interna de aproximativ 15-20 % din alte state membre ale Uniunii Europene. Productia nationala de oua de consum asigura peste 95 % din cerintele pietei interne. Pretul de producator, fara TVA, inregistrat in perioada 20-26 februarie este de cca. 0,35 bani/buc. la categoria M si L. Cresterea preturilor de piata din ultima perioada nu este rezultatul lipsei productiei de oua, ca urmare a schimbarii sistemului de crestere si nici a cresterii preturilor de producator", sustin intr-un comunicat reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii.

 

In momentul de fata pretul /ou la producatori este 0.30 lei/bucata, iar la vanzare pretul/bucata este de peste 1 leu/bucata.

Comentarii Facebook