S-a găsit bacteria E-COLI în produsul ”Lactate Brădet”. Vezi LISTA produselor

 

Supermarketul Profi a anunțat că retrage produsele de la „Lactate Bradet”, ca urmare a anuntului privind existenta bacteriei e-coli.

 

Ca urmare a anuntului privind existenta bacteriei e-coli intr-unul din produsele de la „Lactate Bradet”, pana la clarificarea situatiei si identificarea oficiala a cauzelor magazinele PROFI au retras de la vanzare toate produselor provenite de la aceasta sursa, pentru a asigura astfel siguranta alimentara”, precizează Profi.

 

Aceste produse sunt retrase numai din magazinele din Argeș

 

Lista produselor respective este:

 

BALTATA IAURT DE BAUT 330G

BRADET IAURT NATURAL PAHAR 175G

BRADET IAURT SLAB PAHAR 200G

BRADET SANA PET 500ML

BRADET LAPTE BATUT PET 500ML

BRADET SMANTANA 12%GR 200G

BRADET SMANTANA 22%GR 400G

BRADET SMANTANA 22%GR GALETUSA 900G

BRADET BRANZA FAGARAS 200G

BALTATA KEFIR 330G

 

Bacteria a fost descoperită în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş („Lactate Brădet”).

 

”În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei; efectuarea dezinfecţiei în această sectie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru; dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate”, se arată în comunicatul ANSVSA.

 

 

Bacteria E.Coli cauzează sindromul hemolitic-uremic. CInci copii mai sunt internați în spital, dintre care unul în stare gravă, după ce au apărut complicaţii neurologice.

Comentarii Facebook