Nokia a avut o cifra de afaceri ametitoare la Jucu in ultimii trei ani


In doar trei ani de activitate a companiei NOKIA la Jucu, concernul finlandez si-a acoperit investitia si a castigat in plus 30 de milioane de euro.

Cifrele de afeceri ale NOKIA Romania SRL, societate pe care lucra fabrica de la Jucu, contrazic afirmatiile sefilor companiei care societatea mergea pe pierdere.

In 2008, primul an de activitate, Nokia Romania a realizat o cifra de afaceri de 1.67 miliarde de lei si un castig net de 51 de milioane de lei.

In 2009, afacerile Nokia au crescut vertiginos, ceea ce a facut ca cifra de afaceri sa urce la 4.35 miliarde de lei, iar profitul net 159 de milioane de lei.

Anul 2010 a venit din nou cu o crestere a afacerilor, cifra fiind de 6.76 miliarde de lei, iar profitul de 189 de milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

In total, in cei trei ani de activitate, fara 2011, deoarece anul fiscal nu s-a incheiat inca, Nokia Romania SRL a avut un profit net de 391 milioane de lei, adica aproximativ 90 de milioane de euro. La momentul 2008, oficialii companiei sustineau public ca investitia totala de la Jucu se ridica la aproximativ 60 de milioane de euro.

Cifra de afaceri pentru cei trei ani de activitate a fabricii de la Jucu este ametitoare. Totalul cifrei de afaceri fiind de 12.78 miliarde de lei, adica circa 3 miliarde de euro.

 

Vezi si...

NOKIA Jucu s-a inchis! Angajatii au fost anuntati de conducerea concernului finlandez EXCLUSIV

Comentarii Facebook