Bosch vine la Cluj! Autoritatile negociaza acum cu un alt chirias pentru fabrica de la Jucu EXCLUSIV


Golul lasat de plecarea anuntata de Nokia de la Jucu ar putea fi rapid umplut de venirea unor alti investitori in judetul Cluj. Surse Stiri de Cluj vorbesc despre IBM sau Bosch, care ar urma sa vina, dar sunt si altii pe lista.

La nivel national, oficialii guvernamentali au mentionat o serie de nume grele din economia mondiala care ar putea sa investeasca la Cluj. "Face parte dintr-o strategie de supravietuire a companiei Nokia. Ea se confrunta cu dificultati conjuncturale, adica vinde mai putine telefoane ieftine in Europa, si mai multe in Asia. A pierdut competitia pentru smartphone-uri in favoarea iPhone -urilor pe piata comunitara", a declarat consilierul primului ministru, Andreea Paul Vass.

Ea a mai spus ca golul lasat de Nokia ar putea fi rapid umplut de o alta companie de renume. "Nokia s-a angajat sa suporte si costurile unor programe speciale de reprofesionalizare si cursuri de training printr-un bridge program. Premierul si Guvernul sunt intr-o faza avansata de negociere pentru atragerea unor investitii complementare in Cluj, astfel incat sa compensam pierderile generate de retragerea Nokia de pe piata romaneasca. Suntem in negocieri cu 10 companii", a mai spus Vass.

Ministrul comuncatiilor, Valerian Vreme, a spus si el ca la Jucu ar putea "ateriza" Huawei, Ericsson sau Dell.

"Am vorbit cu cei de la Huawei, care au in Europa multe centrale telefonice si au nevoie de service. Compania Ericsson are deja 800 de angajati in Romania si vrea sa urce cu inca 500. Cu cei de la Dell am discutat, de asemenea, despre intentia lor de a investi in Romania", a spus Valerian Vreme, potrivit capital.ro.

In carti sunt si companiile IBM si Bosch care ar putea sa intre pe piata clujeana, potrivit unor surse care au participat la negocieri.

 

Nokia a anuntat joi dimineata ca va inchide fabrica de la Jucu din luna decembrie, dar ca cei 1.956 de angajati vor mai primi salarii pana in luna martie 2012. Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat pentru Stiri de Cluj ca rata somajului va creste cu aproape un procent in judetul Cluj.

Comentarii Facebook